Με την συναυλία «Μουσικές Μετακινήσεις» - From Yerushalaym to Saloniki – madre de Israel.», υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο χώρο του Kυβερνείου (Παλατάκι), οι εκδηλώσεις του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού Παρά Θιν΄Αλός 2019.

Στη μουσική αυτή παράσταση συμμετέχουν η Νέα Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς, η Χορωδία Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, μέλη της Χορωδίας «Θερμαϊδες», το φωνητικό σύνολο «enH oro», το μουσικό σύνολο «Camerata Aristoteles» και η μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου.

Η παράσταση αυτή αποτελεί έναν ύμνο στις μετακινήσεις των μουσικών και των πολιτισμών της Ιερουσαλήμ, στον χρόνο και στον χώρο γύρω από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές εβραϊκές, σεφαραδίτικα τραγούδια σε εντυπωσιακές ενορχηστρώσεις μέχρι και Negro spitiruals, όπως το «Go down Moses» και το «Deep river, my home is over Jordan», σπουδαία χορωδιακά έργα με αναφορές στους διωγμούς των Εβραίων. Θ ακουστούν επίσης και τραγούδια του Εβραίου συνθέτη Kurt Weil, που διέφυγε από τους ναζί, καθώς και ελληνικά τραγούδια του μεσοπολέμου στα Ladino και συνθέσεις του Κωστή Παπάζογλου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!