ρεπορτάζ: kalamarianews

Συνέντευξη τύπου για το φεστιβάλ Παρά θιν’ αλός 2017 παραχώρησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, πλαισιωμένος από τη Μαρία Καλπίδου, υπεύθυνη Τύπου για το Δήμο Καλαμαριάς και την Αθηνά Τιτοπούλου, προϊσταμένη Τμήματος Πολιτισμού, την Πέμπτη 10 Αυγούστου στον πολυχώρο Remezzo.

Το φετινό φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 23 Αυγούστου έως 1 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει μουσικές, θεατρικές και εικαστικές εκδηλώσεις. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φιλοσοφία με την οποία ο Δήμος Καλαμαριάς αντιμετωπίζει το φεστιβάλ και η οποία αναπτύσσεται σε δύο κατευθύνσεις.

Στοχεύει στην εξωστρέφεια, συμπράττοντας με φορείς της πόλης, όπως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Επίσης, στοχεύει στην προσφορά ενός ποιοτικού πολιτιστικού προγράμματος για το ευρύ κοινό, το οποίο ωστόσο δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά και θα εξασφαλίζει δωρεάν είσοδο σε όλους. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς: «Φτιάξαμε ένα ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι θα το αγκαλιάσουν οι πολίτες. Ο κόσμος να έρθει να απολαύσει χωρίς να έχει το άγχος του αντιτίμου».

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, ο προϋπολογισμός του φεστιβάλ που μόλις ξεπερνά τις 70.000 ευρώ, είναι ένα λογικό κόστος που περιλαμβάνει ΦΠΑ, εργοδοτικές εισφορές και αμοιβές καλλιτεχνών και επιτρέπει την προσφορά δωρεάν εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σύμπραξη του Γιώργου Γάκη & the Troublemakers με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ένα πρωτότυπο εγχείρημα-συναυλία που θα παρουσιαστεί στο Κυβερνείο (Παλατάκι) την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου. Όπως επίσης για τη μουσικοχορευτική παράσταση του ΚΘΒΕ «Δεν σε ξέχασα ποτέ», του Λέοντα Ναρ, που θα παρουσιαστεί στο Κυβερνείο την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό, η συνεργασία με το ΚΘΒΕ θα έχει συνέχεια και το χειμώνα, στοχεύοντας να καταστήσει το Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» θεατρικό προορισμό ολόκληρης της πόλης.

Όσον αφορά το εικαστικό φεστιβάλ Πεδίο Δράσης Κόδρα, για δεύτερη συνεχή χρονιά υποστηρίζεται οικονομικά από το Δήμο Καλαμαριάς με στόχο να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ ως διοργάνωση υψηλής αισθητικής και καινοτομίας. Για αυτό το σκοπό αναμένεται η έκδοση ενός συλλεκτικού συγκεντρωτικού τόμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

parathinalos

parathinalos2

  <p> </p> <p> </p> <p>""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""</p>"</p>"</p>"

Our website is protected by DMC Firewall!