Ενα πλούσιο διήμερο Μουσικών, Φωνητικών και Ορχηστρικών Συνόλων, διοργανώνει και θα παρουσιάσει το Σάββατο 3/6 και την Κυριακή 4/6  το Δημοτικό Ωδείο με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.
Διακόσιοι πενήντα και πλέον σπουδαστές του Ωδείου θα εμφανιστούν επί σκηνής του δημοτικού  θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 9 & Αργυρουπόλεως)  και θα παρουσιάσουν ενώπιον κοινού, έργα από την ευρωπαϊκή, την ελληνική και τη σύγχρονη μουσική,  στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των κύκλων μαθημάτων σε όλα τα τμήματα του Ωδείου.


Την πρώτη ημέρα (Σάββατο) η εκδήλωση αρχίζει  στις 18.30 μ.μ. με Μικρά Ρεσιτάλ και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν η Παιδική και η Νεανική Χορωδία, ενώ η βραδιά θα κλείσει με την Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων.
Τη δεύτερη μέρα (Κυριακή) στις 8 το βράδυ στην σκηνή του θεάτρου θα ανέβει η Συμφωνιέτα του Ωδείου για μια συναυλία με έργα σύγχρονης μουσικής.
Στη διάρκεια της συναυλίας θα ακουστούν έργα των: Χρήστου Βερνάρδου , Κώστα Κυριακίδη, Γιώργου Κυριακάκη, Δήμητρας Σιδερίδου, Δημήτρη Θαβώρη και Χαράλαμπου Ναβροζίδη.
 

Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται με σκοπό την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας και της καθιέρωσής της από το Ωδείο σε ετήσια βάση. Έτσι οικοδομείται μια αμφίδρομη σχέση της σύγχρονης μουσικής κουλτούρας τόσο με τους σπουδαστές του Ωδείου όσο και με το κοινό της πόλης, μία σχέση σπάνια και συχνά παρεξηγημένη. Είναι ένα ταξίδι από την ονειροπόληση, την παιδική αθωότητα και τη δημιουργία του Σύμπαντος έως και την σύγχρονη ματιά στην ποντιακή παράδοση. Δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι δύο από τους δημιουργούς ανήκουν στο δυναμικό του Δ.Ω.Κ. Την Συμφωνιέτα διευθύνει ο Αχιλλέας Καπλανίδης.

Η είσοδος είναι δωρεάν, μόνο όμως με την προσκόμιση της πρόσκλησης.
Για τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στο 2310 495 670

DMC Firewall is a Joomla Security extension!