Δύο ξεχωριστές παραστάσεις παρουσιάζουν “από κοινού & επί σκηνής”, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Πρότυπη Σχολή Χορού του Δήμου Καλαμαριάς, στις 4 και 5 Μαρτίου το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”.


    Εκατόν πενήντα μουσικοί και χορευτές, θα “ταξιδέψουν” και θα μας “ταξιδέψουν” με όχημα την αγάπη για την Τέχνη τους, το ταλέντο, την έμπνευση και την πολύμηνη, ακάματη προετοιμασία τους, που επέτρεψε να σφιχτοδεθούν χορογραφικά και χορευτικά, δεκαπέντε μουσικά “διαμάντια”. Η θεματική τους, προέκυψε από μία εσωτερική αναζήτηση των ίδιων των μελών των τμημάτων, σχετικά με το τι σημαίνει γι’ αυτά Χορός και Μουσική.
    Βασικό άξονα των παραστάσεων αποτελεί η όσμωση των δύο Τεχνών, με στόχο την ανάδειξη και άλλων πτυχών τους, που ίσως να μην είναι τόσο φανερές ή να θεωρούνται ήσσονος σημασίας. Γιά την εκπαιδευτική διαδικασία όμως, είναι πρωταρχικό μέλημα, καθώς διευρύνουν τα ερείσματα επικοινωνίας - κοινωνικότητας, άρα σθένους, καθώς κι ενός “άλλου” τρόπου προσωπικής έκφρασης.
    Η σύμπραξη αυτή αποτελεί επίσης μιά πρόκληση για τους νεαρούς θεράποντες και των δύο Τεχνών: αφενός να συνεργαστούν για την υλοποίηση αυτής της κατά τεκμήριο απαιτητικής παραγωγής ακόμα από το επίπεδο της σύλληψης της ως ιδέας, εως τη δυνατότητα που τους δίνει η μοναδική αυτή εμπειρία να κατανοήσουν και τη μία και την άλλη Τέχνη βαθύτερα.

 

xoros

Our website is protected by DMC Firewall!