ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΧΟΡΕΥΤΩΝ


Με την χορευτική ομάδα του Γιάννη Μανταφούνη και το έργο «one one one», ανοίγει η αυλαία του φεστιβάλ σύγχρονου χορού MOTUM, το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».
Οι καλλιτέχνες «μεταφράζουν» επί σκηνής συναισθήματα από το κοινό, και τα μετατρέπουν ώστε να τα στείλουν πίσω σε αυτό, μέσα σε μία χορευτική φόρμα. Οι εκτελεστές χρησιμοποιούν το χώρο του κοινού σαν έναν χώρο πειραματισμού και όχι παρουσίασης, δίνοντας τον κοινό τους χώρο και χρόνο που το κοινό αποφασίζει.
Ταυτόχρονα θα συμμετέχουν σωματικά και ψυχικά για την αποσταθεροποίηση μιας ορισμένης ιδέας για την πραγματικότητα, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να εξερευνήσουν τα όριά τους ή τη σχέση τους με την παράβαση.
Ο Γιάννης Μανταφούνης που ζει κι εργάζεται στην Ελβετία, έχει βραβευθεί ως ο καλύτερος άντρας χορευτής και είναι ιδρυτικό μέλος των ομάδων Lemurius και P.A.D. . Έχει παρουσιάσει δουλειές του σε μεγάλες όπερες, στο φεστιβάλ Αθηνών Swiss Contemporary Dance και στην Εθνική Λυρική Σκηνή ενώ συμμετείχε και στην τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα ως «φτερωτός έρωτας».

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd