ρεπορτάζ: Kalamaria News

Συχνά δηλώνουμε την ανάγκη ότι πρέπει να υποστηρίξουμε την αγορά του τόπου μας. Ωστόσο, αυτή αναφορά είναι γενικόλογη και θεωρητική. Στην πραγματικότητα, καταφεύγουμε στα μεγάλα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές ή στο διαδίκτυο και ο λόγος είναι ότι πιστεύουμε ότι θα βρούμε μεγαλύτερη ποικιλία, εξειδικευμένα προϊόντα ή καλύτερες τιμές.

Κι όμως, κανένας από τους παραπάνω λόγους δεν είναι απόλυτος. Ας δούμε ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της επάρκειας και των τιμών της τοπικής αγοράς της Καλαμαριάς:

Ένας απογυμνωτής καλωδίων νέας γενιάς και συγκεκριμένης μάρκας θεωρείται ένα εξαιρετικό και αξιόπιστο προϊόν στο είδος του. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στον σύνδεσμο, πωλείται σε αμερικάνικο κατάστημα έναντι 29,95 δολάρια, δηλαδή περίπου 25 ευρώ. Με τα έξοδα αποστολής η τιμή σχεδόν διπλασιάζεται.
https://secure.mymobile-gear.com/products/ultimate-wire-cutter


Το ίδιο προϊόν βρίσκουμε στην Καλαμαριά, στο κατάστημα Μηλιάδης στην οδό Πασαλίδη 56, στην τιμή των 18 ευρώ, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία που παραθέτουμε πιο κάτω. Μάλιστα, το βρίσκουμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης ακόμα φθηνότερα, με 15,30 ευρώ!

https://www.electrotools.gr/el/penses-koftes/1047-force-6805.html

Όπως παρατηρούμε, η διαφορά είναι μεγάλη και, αντίστοιχα, είναι μεγάλο και το όφελος για τον Καλαμαριώτη που ψάχνει, γνωρίζει και προτιμά την αγορά της πόλης του. Όχι μόνο για τη συμφέρουσα τιμή, αλλά και γιατί η αγοραπωλησία γίνεται ανθρώπινα και παύει να είναι ένας ανώνυμος πελάτης απέναντι σε έναν ανώνυμο και αδιάφορο πωλητή.

 

6805

 

 

 

 

/>gt;<p>"</p>"</p>"</p>"
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd