Η HCN αποτελεί τον πρώτο πάροχο καλωδιακού internet και καλωδιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα παρέχοντας υπηρεσίες internet, τηλεφωνίας και καλωδιακής τηλεόρασης.


Όλες οι υπηρεσίες της εταιρίας παρέχονται μέσω του ιδιόκτητου δικτύου της οπτικών ινών το οποίο αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται σε περιοχές της Καλαμαριάς και επεκτείνεται στον δήμο Θεσσαλονίκης.
«Στόχος μας είναι σύντομα να εξυπηρετούμε εξ’ ολοκλήρου και τον Δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε στο Kalamarianews ο γενικός διευθυντής της HCN Γιάννης Συκάς και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμε τον Δήμο Καλαμαριάς και μεγάλες περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η HCN μάλιστα είναι η εταιρία μέσω της οποίας ο Δήμος Καλαμαριάς παρέχει δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε δεκάδες σημεία σε όλο τον δήμο»
Η εταιρία είναι θυγατρική της Cable24 GmbH η οποία είναι πάροχος καλωδιακού internet και τηλεόρασης στην Αυστρία. Η Cable24 με τη σειρά της είναι θυγατρική της JM-Data GmbH, εταιρία παροχής λύσεων πληροφορικής για μεγάλους πελάτες όπως είναι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι. «Η HCN έχει αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη ένα επενδυτικό πρόγραμμα που θα φθάσει στο άμεσο μέλλον τα 15 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις δικτύων και εξοπλισμού», τονίζει ο κ. Συκάς.
Οι παρεχόμενες από την HCN υπηρεσίες είναι οι εξής.
1. Cable Internet. Το καλωδιακό internet, γνωστό και ως cable, είναι ένα είδος παροχής ευρυζωνικού internet με ταχύτητες που μπορούν να φθάσουν και τα 400Mbps. Το ομοαξονικό καλώδιο που φτάνει στο χώρο του πελάτη διαχωρίζεται με το ένα μέρος του να συνδέεται στην συσκευή cable modem. Δεν απαιτείται η ύπαρξη τηλεφωνικής γραμμής.
2. Καλωδιακή τηλεόραση. Η πιο διαδεδομένη μορφή εκπομπής τηλεόρασης σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Η HCN παρέχει αναλογική και ψηφιακή καλωδιακή τηλεόραση χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κάποιου είδους κεραίας. Ανεξάρτητα από το παρεχόμενο bandwidth το οποίο προορίζεται χρήση του διαδικτύου, μέσω του ομοαξονικού καλωδίου που αναφέρθηκε παραπάνω μπορούν να μεταφερθούν περισσότερα από 200 τηλεοπτικά κανάλια.
3. Τηλεφωνία. Η HCN προσφέρει υπηρεσίες τηλεφωνίας σε όλους τους συνδρομητές της. Η εταιρία διατηρεί και προσφέρει χαμηλό και ξεκάθαρο κοστολόγιο σε όλες τις κλήσεις σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Επίσης ΔΕΝ δεσμεύει τους συνδρομητές της σε 12μηνη χρήση καθώς οι πελάτες μπορούν να διακόψουν ή να αλλάξουν υπηρεσίες οποιαδήποτε στιγμή.
Η HCN σκοπεύει ακόμη στο μέλλον να παρέχει και υπηρεσίες dedicated server για το hosting, κατά κύριο λόγο, ιστοσελίδων και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών.
Επίσης η HCN θα μπορεί να προσφέρει διάφορα τηλεοπτικά κανάλια προς τους συνδρομητές της με χαμηλό πάντα κόστος.
Οι υπηρεσίες της HCN προσφέρουν τα παρακάτω πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό:
Χαμηλή τιμή.
• Υψηλές ταχύτητες.
• 24ωρη τεχνική υποστήριξη.
• Δωρεάν δοκιμή ενός μήνα.
• Δεν υπάρχει κανενός είδους χρονική δέσμευση.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι η γραφειοκρατία που καθυστερεί την εξέλιξή του δικτύου μας στη Θεσσαλονίκη» δηλώνει ο κ. Συκάς και συμπληρώνει «Η αποδοχή και η καταξίωση που απολαμβάνουμε όμως από τους πελάτες μας αποτελούν το κίνητρο να προσπαθήσουμε ώστε οι υπηρεσίες μας να καλύπτουν σύντομα όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης».

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd