Αναδημοσίευση από: Thesseconomy.gr

 

«Ο θάνατος του εμποράκου»: Εκτός από τίτλο του γνωστού θεατρικού έργου του Αμερικανού συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ είναι ο τίτλος που δυστυχώς «ταιριάζει γάντι» στις περιφερειακές αγορές της Θεσσαλονίκης, όπως αυτή της Καλαμαριάς, όπως και στις αγορές πλήθους άλλων ελληνικών πόλεων, όπου προϊούσης της πανδημίας του covid-19 και των συνακόλουθων lockdowns κλείνουν ολοένα και περισσότερα εμπορικά καταστήματα και οι ίδιοι χώροι εάν ξαναλειτουργήσουν μετατρέπονται κατά κανόνα σε καφέ και πλέον σε νέου τύπου ψιλικατζίδικα.

Αν και είναι η πιο «δυνατή» από τις περιφερειακές αγορές της Θεσσαλονίκης η αγορά της Καλαμαριάς, όπως έχει δημοσιεύσει από τον Αύγουστο το Thesseconomy.gr, μετρά τους τελευταίους μήνες ουκ ολίγα νέα λουκέτα σε καταστήματα ένδυσης-ιδιαίτερα παιδικής ένδυσης, υπόδησης, ακόμη όμως και τροφίμων-εστίασης, τα οποία εάν και όταν ξαναλειτουργούν μετατρέπονται κατά κανόνα σε χώρους πώλησης ψιλικών ειδών ή καφέ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πολύ πρόσφατη λειτουργία καταστήματος ψιλικών ειδών γνωστής αλυσίδας καταστημάτων ψιλικών-mini market στο γωνιακό κατάστημα-“φιλέτο” στο κέντρο του πεζοδρόμου της Καλαμαριάς, που λειτουργούσε μέχρι πριν μερικούς μήνες ως ψητοπωλείο «Σολομωνίδη» (σ.σ. και παλαιότερα ως καφέ-brasserie και ακόμη πιο παλιά ως κατάστημα υποδημάτων), ενώ και το πρώην κατάστημα υποδημάτων «Migato» στην Πασσαλίδη, που έβαλε λουκέτο τον Αύγουστο τίθεται προσεχώς σε λειτουργία ως κατάστημα ψιλικών-mini market ανταγωνίστριας αλυσίδας της προαναφερόμενης. Άλλη αλυσίδα ψιλικών, εξάλλου, έχει τοποθετηθεί προ πολλού σε κεντρικό επίσης σημείο κοντά στον πεζόδρομο, στη συμβολή σχεδόν της Πόντου με τη Μεταμορφώσεως.

Στο μεταξύ άλλα δυο καταστήματα ένδυσης έχουν βάλει πρόσφατα λουκέτο στο κεντρικό μέρος του πεζοδρόμου της Καλαμαριάς (σ.σ. το τμήμα από τη Μεταμορφώσεως μέχρι την Πασσαλίδη), άλλο ένα κατάστημα ανδρικής ένδυσης στην Πασσαλίδη έχει αναρτήσει ταμπέλα ότι ξεπουλάει επειδή κλείνει και μόνο ένα άλλο κατάστημα ένδυσης στον πεζόδρομο, που είχε κλείσει προ μερικών μηνών, ετοιμάζεται να ξαναλειτουργήσει και πάλι με το ίδιο αντικείμενο.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς "Ερμής" ενημερώνει ότι την Κυριακή 1 Νοεμβρίου τα καταστήματα δεν θα ανοίξουν με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή , λόγω των εκτάκτων μέτρων, ενώ οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 15 Νοεμβρίου.

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς "Ο Ερμής", Δημήτρης Μηλιάδης, ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Γουναρόπουλος και ο γραμματέας Σταύρος Κριτσιάνης είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνι Γεωργιάδη.

Μετά από μία γόνιμη συζήτηση κατατέθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου και ιδιαίτερα της Αγοράς της Καλαμαριάς.

Επιπρόσθετα με τον Υπουργό συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Καλαμαριάς, όπως το παραλιακό μέτωπο και η διάνοιξη της Πόντου.

119475395 3121076671324283 4892494256745941997 o

agrpanka

 

Η Volterra (Παραγωγός και Πάροχος Ενέργειας), μέλος του κατασκευαστικού ομίλου AVAX, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη βράβευσή του δικτύου των φυσικών καταστημάτων Franchise -Volterra Shop- με το βραβείο «Franchise Green Energy Award», στη διαδικασία αξιολόγησης των βραβείων «Franchise 2020», τα οποία φέτος συμπληρώνουν τον δωδέκατο έτος διοργάνωσής τους και υλοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στο Gazarte.
Βασικό σκοπό των βραβείων αποτέλεσε και φέτος, η ανάδειξη μεγάλων brands τα οποία ξεχώρισαν για τις καινοτομίες τους, την ανάπτυξή τους και τις επενδύσεις τους, ενισχύοντας συνεχώς την απόδοση και την εταιρική εικόνα των καταστημάτων τους.
Με αφορμή τη βράβευση αυτή, τα στελέχη της Volterra θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους διοργανωτές και όσους την ψήφισαν προκειμένου να λάβει αυτήν την τιμητική διάκριση. Η οποία αποτελεί ένα επιστέγασμα της ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της και έρχεται σε φυσική συνέχεια της στρατηγικής της να στηρίζει τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη σημείων λιανικής πώλησης και εξυπηρέτησης.

MIN05776

Λίγα λόγια για τον θεσμό των βραβείων:
Τα Βραβεία Franchise διοργανώνονται από το 2008 κατ’ έτος από το περιοδικό Franchise Business και αποτελούν τον πλέον καταξιωμένο θεσμό του franchising στη χώρα μας. Υποστηρίζονται από το σύνολο των φορέων του ευρύτερου κλάδου και αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση για το franchising στη χώρα μας, με στόχο την ενδυνάμωση και την περαιτέρω διάδοσή του, όπως και την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στον κλάδο.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου και στον επίσημο ιστότοπο της Volterra, εδώ.

 

VOLTERRA SHOP 2

agrpanpazari

 

Η Volterra Α.Ε., παραγωγός και πάροχος ενέργειας, μέλος του μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου AVAX Α.Ε. αποτελεί πλέον μέλος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος. Πέραν από το βασικό της σκοπό, που είναι η παροχή υπηρεσιών με ασφάλεια, αξιοπιστία και υψηλή τεχνογνωσία σε όλα τα στάδια του κύκλου παραγωγής, εμπορίας και προμήθειας προϊόντων ενέργειας, η Volterra έχει στόχο τη δημιουργία ενός ξεκάθαρου επικοινωνιακού πλαισίου, το οποίο παρέχει στο καταναλωτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται (νοικοκυριά και επιχειρήσεις), πλήρη και κατανοητή ενημέρωση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας, χωρίς κρυφά νοήματα και παραλείψεις. Γιατί, για τη Volterra, η αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς των πελατών της, αποτελεί πρωταρχικό ζητούμενο.
Σε εκπλήρωση των ανωτέρω ήρθε και η συμμετοχή της σε έναν φορέα που έμπρακτα μεριμνά για την διαφύλαξη της ποιότητας της επικοινωνίας και για την ανάδειξη της αξίας της επικοινωνίας και της εταιρικής υπευθυνότητας, για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Λίγα λόγια για τον ΣΔΕ:
Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων (WFA), ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί το θεσμικό όργανο των διαφημιζόμενων. Η δράση του επικεντρώνεται σε θέματα εμπορικής επικοινωνίας και εταιρικής υπευθυνότητας. Σκοπός του είναι η προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας του χώρου της εμπορικής επικοινωνίας, προς όφελος των διαφημιζομένων, αλλά και όλων των εταίρων (stakeholders) του συγκεκριμένου χώρου και φυσικά του καταναλωτή. Μέλη του είναι επιχειρήσεις -ανεξαρτήτως μεγέθους- που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας και διαφημίζονται ή σκοπεύουν να διαφημιστούν και οι οποίες μοιράζονται το όραμα για κοινωνικά υπεύθυνη, ποιοτική και αποτελεσματική εμπορική επικοινωνία. Είναι θεσμικός συνομιλητής της Κυβέρνησης και όλων των φορέων του χώρου της επικοινωνίας. Πέραν της θεσμικής εκπροσώπησης, προσφέρει στα μέλη του συνεχή ενημέρωση και ευκαιρίες εκπαίδευσης & δικτύωσης.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου και στον επίσημο ιστότοπο της Volterra, εδώ.

Our website is protected by DMC Firewall!