Γεμάτο είναι το κοιμητήριο της Καλαμαριάς και όποιος φεύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο, πρέπει να πάρει σειρά προτεραιότητας.

Ο χώρος εδώ και πολλά χρόνια είναι συγκεκριμένος και δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασής του, όπως λέει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης, παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός της πόλης αυξήθηκε κατά κόρον.
Έτσι οι νεκροί, αν επιθυμούσαν η ταφή τους να γίνει εδώ, στον τόπο τους, θα πρέπει να περιμένουν στο ψυγείο. Σωστά διαβάσατε. Η διαδικασία έχει ως εξής:
Το γραφείο τελετών, ενημερώνει το κοιμητήριο για την κηδεία που έχει αναλάβει, και αυτό με τη σειρά του προχωράει σε κάποια εκταφή, έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος. Εάν ωστόσο έχουν κανονιστεί κι άλλες κηδείες την ίδια μέρα, τότε λόγω έλλειψης χώρου, θα πρέπει ο νεκρός να μπει στο ψυγείο.

Η εναλλακτική
Κατά πόσο όμως μπορούν οι συγγενείς του νεκρού να περιμένουν μέσα στον πόνο τους για να προχωρήσουν στο τελευταίο αντίο του αγαπημένου τους προσώπου;
Οι περισσότεροι επιλέγουν την εναλλακτική λύση, που δεν είναι άλλη από το κοιμητήριο της Αναλήψεως του Κυρίου, που ανήκει στον δήμο Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στη Θέρμη.
Και η ταλαιπωρία συνεχίζεται…

 

Ελένη Ζέρβα

Our website is protected by DMC Firewall!