Ο τίτλος , με την πρώτη ματιά, παραπέμπει σε παραμύθι. Ένα παραμύθι το οποίο όμως δεν έχει νεράιδες και δράκους, ούτε αίσιον και ευτυχές τέλος. Είναι παραμύθι για …αγρίους ή καλύτερα για ηλιθίους, καθώς περιέχει τα πολιτικά μυθεύματα των πολιτικών μας σωτήρων, που πέντε χρόνια τώρα μας σώζουν από την οικονομική καταστροφή.
Μια φορά κι ένα καιρό ,στο ακριτικό Καστελόριζο (Απρίλιος 2010) εμφανίζεται με σινιέ κοστούμι και μοβ γραβάτα ο Σωτήρ Γ. Παπανδρέου και με μελοδραματική φωνή, σε ζωντανή σύνδεση, μας εισάγει στο μαγικό κόσμο των μνημονίων.
« Οι εταίροι μας θα συνδράμουν, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι, που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά…».Αυτά τα βαθυστόχαστα είχε πει μεταξύ άλλων τότε, ο εθνοπατέρας Γιωργάκης.
Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Το σκάφος Ελλάδα ακόμα ψάχνει το απάνεμο λιμάνι. Ταξιδεύει με τσακισμένα κατάρτια και ανεμοδέρνεται στους ωκεανούς των μνημονίων.
Ο καπετάνιος Γιώργος πήδηξε από τους πρώτους για να γλιτώσει ή καλύτερα τον «φούνταραν» εν μια νυκτί Μέρκελ και Σαρκοζί , όταν τόλμησε να τους δείξει το μπόι του.
Στο καρυδότσουφλο έχουμε απομείνει μόνο κάτι ναύτες τρελοί πειρατές (βλ. λαός), που τραβάμε κουπί χωρίς σταματημό και βγάζουμε τα νερά που μπάζουν , με τους κουβάδες.
Λίγα χρόνια αργότερα, στα τέλη του 2013 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, περιχαρής ανακοινώνει το περιβόητο πλεόνασμα και όλοι οι Έλληνες πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. «Δημιουργήσαμε πρωτογενές πλεόνασμα ήδη από το 2013 ενώ ο στόχος ήταν για το 2014. Και μάλιστα πολύ περισσότερο από ό,τι λογαριάζαμε και εμείς οι ίδιοι. Κάποιοι το αμφισβητούσαν έως πρόσφατα, τώρα σας λέω ότι ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύριο!» , είπε και ελάλησε ο έτερος Σωτήρας μας.
Τέτοιο πλεόνασμα , με 1,5 εκατ. ανέργους , με εργαζόμενους που εργάζονται 10 και 12 ώρες και αμείβονται για τετράωρο, όταν και αν πληρωθούν ,αγνοώντας το ένσημο και την ασφάλιση, με την ανεργία να καλπάζει και τους συνταξιούχους να συντηρούν τους νέους ,δημιουργεί και ο μπακάλης της γειτονιάς μου. Δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει το Χάρβαρντ.
Πάρτε ως παράδειγμα εμένα που είμαι ένας απλός διαχειριστής πολυκατοικίας. Θα μπορούσα να γεμίσω τη δεξαμενή του πετρελαίου και ν΄ ανοίγω τη στρόφιγγα κάθε μέρα, μόνο για δέκα λεπτά. Το Μάρτιο, πρώτα ο θεός, θα βγω στο καφενείο και θα το παίζω μάγκας. «Με τη χρηστή διαχείριση που έκανα το φετινό χειμώνα, περίσσεψε πετρέλαιο (βλ. πλεόνασμα) και θα βγάλουμε και τον επόμενο …» κι όλοι να μένουν κάγκελο. Άσχετο αν η γριά στον πέμπτο και ο παππούς στον πρώτο… τίναξαν τα πέταλα από το δριμύ ψύχος ή κάνα δύο άλλοι έκλεισαν τα διαμερίσματα και εγκατέλειψαν την πολυκατοικία , ξεχειμωνιάζοντας σε συγγενείς και φίλους. Το πλεόνασμα (πετρελαίου) είναι πλεόνασμα, αλλά είναι το πλεόνασμα του τζάμπα μάγκα!
Και φτάνουμε στις αρχές Νοεμβρίου του 2014 ,όταν δια στόματος Γκίκα Χαρδούβελη η κυβέρνηση διατυμπανίζει : «Η τρόικα από συνοδηγός περνάει στο πίσω κάθισμα». Θέλοντας να δώσει έμφαση στο παράδειγμα προσθέτει στο θωρακισμένο …όχημα Ελλάς κι έναν προφυλακτήρα. « Μπορεί να μην είναι συνοδηγοί στο αυτοκίνητο (οι τροϊκανοί), αλλά θα είναι ασφαλείς στο πίσω κάθισμα και εσύ (σ.σ. η Ελλάδα) θα έχεις έναν προφυλακτήρα, ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό να μπορέσεις να αντλήσεις κεφάλαια».
Όλα καλά κι όλα ωραία σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών. Το τούρμπο Ελλάδα κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη λεωφόρο της ανάπτυξης , με οδηγό τον Σαμαρά και συνοδηγό τον Βενιζέλο. Στο πίσω κάθισμα κάθονται τα παλικάρια της τρόικας που πληρώνουν την Βενζίνη.
Σχεδόν δύο μήνες αργότερα η εικόνα είναι κάπως διαφορετική. Το ταξί Ελλάς Βρίσκεται σε ανήφορο, ο Αντώνης κρατά απλά το τιμόνι, ο Βαγγέλης τρώγοντας τυρόπιτες κάνει τον συνοδηγό-ξεναγό, προβάλλοντας τα αξιοθέατα της χώρας και στο πίσω κάθισμα τα παλικάρια της Τρόικας ,έχουν ανάψει τις πουράκλες τους και ζητούν να τρέξει το …πατίνι. Όσο για βενζίνη δεν γίνεται λόγος. Ότι έβαλαν έβαλαν τα παιδιά! Τώρα το όχημα της Ελληνικής οικονομίας το σπρώχνουν κάτι κουρασμένα παλικάρια, που ιδροκοπούν, βρίζουν και προσεύχονται μαζί, περιμένοντας να τελειώσει η ανηφόρα και να πιάσουμε το σιάδι.
Χαμός στο ίσιωμα ,που λεν και στο χωριό μου!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ

DMC Firewall is a Joomla Security extension!