Ξημέρωσε και ο ήχος της βροχής ήταν έντονος! Μια καινούργια μέρα, με νέες περιπέτειες για τους κατοίκους της Καλαμαριάς. Βλέποντας τη ροή του νερού όλοι καταλάβαμε ότι έπρεπε να φορέσουμε μπότες, αν και υπήρχε μία υποψία ότι δε θα ήταν αρκετό. Οι πιο καχύποπτοι επιβεβαιωθήκαμε.
Όσοι έμεναν σε σημεία όπου οι δρόμοι δεν είχαν κατηφορική κλίση, έψαχναν για βάρκες, γιατί και το αυτοκίνητο ήταν μάλλον επίφοβο.
Γνωρίζουμε εξάλλου ότι όταν βρέχει υπάρχουν περιοχές της Καλαμαριάς που πλημμυρίζουν, γιατί δεν υπάρχουν φρεάτια ομβρίων υδάτων. Γιατί άραγε; Είναι υπόθεση του δήμου ή της ΕΥΑΘ;
Σύμφωνα με την Εταιρία Ύδρευσης, υπεύθυνη για την κατασκευή φρεατίων είναι η ΕΥΔΕ, υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ, προχωρούν στο έργο, μετά πάντα από σχετική αίτηση του κάθε δήμου.
Ωστόσο ,στην αναπτυσσόμενη, τα τελευταία οχτώ χρόνια, περιοχή του Αη Γιάννη, δεν υπάρχει σχετικό έργο. Γιατί;
Πάντως από νωρίς το πρωί, τα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Καλαμαριάς, ανταποκρίνονται, κατά το δυνατόν, στις κλήσεις των πολιτών, που δεν μπορούν ακόμη και να βγουν από τα σπίτια τους! Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε προτεραιότητα στα σχολεία, προκειμένου να διευκολυνθούν τα παιδιά, κατά τη διέλευσή τους.
Ο εκνευρισμός ήταν διάχυτος, ωστόσο επειδή στο Kalamaria news είμαστε φύση και θέση αισιόδοξοι άνθρωποι, θα λέγαμε να δείτε τη σημερινή μέρα λίγο διαφορετικά. Σκεφτείτε λοιπόν ότι δε ζείτε στην Καλαμαριά, αλλά στην Μπριζ του Βελγίου, μια παραμυθένια πόλη, γεμάτη κανάλια, βαρκούλες κι ένα μουντό ουρανό που απλώς σε παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Ελένη Ζέρβα

 

Μπριζ, Βέλγιο

DMC Firewall is a Joomla Security extension!