Το ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού και οι Εκδόσεις Μπαλτά, θα παρουσιάσουν από κοινού το βιβλίο του Ανδρέα Μπαλτά με τίτλο: «Ο Ελληνικός Αθλητισμός στη Σμύρνη 1890- 1922», την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού ( Α. Παπανδρέου 29Α, Καλαμαριά).
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για το βιβλίο:
- ο Νίκος Ζάϊκος, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών ΠΑ.ΜΑ.Κ.
- η Ελένη Ιωαννίδου, ιστορικός του ΙΑΠΕ.
Ο συγγραφέας του βιβλίου Ανδρέας Μπαλτάς θα αναλύσει την ελληνική εντυπωσιακή αθλητική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε συστηματικά στην ιωνική πρωτεύουσα την Σμύρνη, στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου της ελληνικής ζωής 1890 – 1922. Ο συγγραφέας αρχίζει από τη δεκαετία του 1890, με την ίδρυση σπουδαίων σωματείων και κορυφώνεται στις αρχές του 20ου αιώνα.
Στο βιβλίο καταγράφεται η αθλητική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε από τα μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Σμύρνης στο πλαίσιο του οθωμανικού κράτους, κατά την τελευταία περίοδο της ελληνικής ζωής στην πόλη.
Στο έργο αποτυπώνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού αθλητισμού της πρωτεύουσας της Ιωνίας, ο ρόλος της μέσης ελληνικής αστικής τάξης καθώς και η πολιτική του ελληνικού κράτους και των ελληνικών αθλητικών αρχών έναντι του αθλητισμού των Σμυρναίων.
Το βιβλίο κυκλοφορεί στο πλαίσιο της εκδοτικής σειράς «ἐξ Ἀνατολῶν» των Εκδόσεων Μπαλτά, που είναι αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!