Δράση κατά της Σχολικής Βίας με τίτλο «Τερμα-τί-ΖΩ τη βία Αγκαλιά-ΖΩ τη φιλία», πραγματοποιεί η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με την παιδαγωγό-συγγραφέα Αγγελική Παπαδοπούλου .

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στις 10.00 πμ στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς. Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν ένα βίντεο που δημιούργησε η ομάδα 3d animation της Δανιηλιδείου βιβλιοθήκης του Δήμου Καλαμαριάς από το πρόγραμμα «Κινείται κι’ όμως κινείται» . Θα ακολουθήσει μια μικρή συζήτηση και στη συνέχεια τα παιδιά θα βγουν στην αυλή, και όλοι μαζί θα πάρουν από ένα μπαλόνι και θα γράψουν σε ένα χαρτί ένα μήνυμα –υπόσχεση κατά της βίας.

Τα παιδιά θα αγκαλιάζονται και θα ανταλλάσουν τα μπαλόνια τους με το μήνυμα. Στόχος είναι να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες αγκαλιές ώστε να μεταφερθούν με τα μπαλόνια περισσότερα μηνύματα.
Έτσι τα μηνύματα θα μεταφέρονται από το ένα παιδί στο άλλο. Θα διαβάζονται και θα περνούν από όλα τα παιδιά τα μηνύματα –υπόσχεση κατά της σχολικής βίας. Γιατί


«Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ»
« ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ
Η ΦΙΛΙΑ –Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ »

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!