Άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της επέκτασης του Μετρό στην Καλαμαριά ζητά με επιστολή του προς το Δήμο Καλαμαριάς ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς. Ο Σύλλογος κοινοποιεί την επιστολή προς την Αττικό Μετρό Θεσσαλονίκης ΑΕ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων, την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και τον Εμπορικό Σύλλλογο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς αναφέρει:

"Εκφράζουμε τις σοβαρές ανησυχίες μας για δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν στον τύπο, σχετικά με κίνδυνο παύσης των έργων επέκτασης του Μετρό στην Καλαμαριά.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η χρηματοδότηση της επέκτασης του Μετρό προς την Καλαμαριά έχει μπλοκαριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ότου ξεκαθαρίσει και ξεμπλοκαριστεί η κατάσταση στο κεντρικό έργο, στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Αυτό που μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία και φόβο είναι η πιθανότητα, να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες με ποσά που έχουν ήδη εκταμιευτεί, (δημιουργώντας ορύγματα σε κεντρικούς δρόμους, έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα κτλ) και στη συνέχεια οι εργασίες αυτές να παύσουν λόγω ενός σταματημένου έργου, εγκλωβίζοντας αγορά και δημότες σε μια διαρκή κατάσταση ομηρίας.

Σε περίπτωση που υπάρχει ζήτημα παύσης των εργασιών, προτείνουμε την αναστολή των έργων ως ότου υπάρχει διαβεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα για την έγκαιρη αποπεράτωσή τους.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως σχετικά. Εάν οι εργασίες επέκτασης προβλέπεται να συνεχιστούν κανονικά με σκοπό την ολοκλήρωσή τους μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ποια είναι αυτά".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!