Αναστάτωση επικρατεί στο 2ο Λύκειο Καλαμαριάς μετά την ξαφνική ανακοίνωση σε μαθητές, καθηγητές και γονείς της πρότασης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης για συγχώνευση των τμημάτων θετικής εκπαίδευσης της Γ’ Λυκείου με τα αντίστοιχα τμήματα άλλων λυκείων της περιοχής.

 

Η κινητοποίηση των μαθητών όσο των γονέων και των καθηγητών υπήρξε άμεση και ιδιαίτερα έντονη. Ήδη συντάχθηκε επιστολή διαμαρτυρίας που κοινοποιήθηκε στον δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη, την αντιδήμαρχο Παιδείας Βασιλική Νικολέτου, τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Μιχάλη Μαυρίδη και τη διευθύντρια του 2ου Λυκείου Καλαμαριάς Μαρία Μίκου, στην οποία αναφέρεται ότι η ψυχολογικές επιπτώσεις στην προετοιμασία των μαθητών από αυτή τη μετακίνηση και την αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος θα λειτουργήσουν ιδιαίτερα αρνητικά σε βάρος των μαθητών. Επίσης γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν ήδη συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Βασιλική Νικολέτου και ζήτησαν την παρέμβασή τους ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο.
«Είναι απαράδεκτο να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση ενώ έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και χωρίς να ερωτηθούν γονείς και μαθητές», δήλωσε στο Kalamarianews η γονέας και εκπαιδευτικός Κατερίνα Ψαλτούδη. «Θα περιμέναμε να μας έχουν προειδοποιήσει για αυτό το ενδεχόμενο πριν γίνουν οι δηλώσεις κατεύθυνσης των μαθητών τον Σεπτέμβριο», προσθέτει η κα Ψαλτούδη.
Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες. «Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικούς σαν αριθμούς και να λαμβάνουν υπόψην τους και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι αποφάσεις στις ζωές των ανθρώπων», επισημαίνει ο Θεόδωρος Αζούδης, γραμματέας της Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και καθηγητής στο 2ο Λύκειο Καλαμαριάς. «Οι εισηγήσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων πάντως αφορούν και άλλα σχολεία της Β’ ΕΛΜΕ όπως είναι το 7ο, το 8ο και το 10ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, τα οποία συγχωνεύουν τμήματά τους με άλλα όμορα σχολεία», συμπληρώνει ο κ. Αζούδης.
«Ο Δήμος Καλαμαριάς είναι στο πλευρό μαθητών και καθηγητών και αντιλαμβάνεται την αρνητική επίπτωση ανάλογων ενεργειών στην απόδοση των μαθητών», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Θ. Μπακογλίδης. Από την πλευρά τους οι καθηγητές της Β’ ΕΛΜΕ σχεδιάζουν στάση εργασίας για την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στα σχολεία της περιοχής ώστε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd