Από τη ΡΕΚ Καλαμαριάς λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Με «αιδήμονα σιγή» αντιπαρήλθαν το γεγονός της υποδικίας τους για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Καλαμαριάς ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο πρώην Δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης , όπως αυτό καταγράφεται σε ρεπορτάζ τοπικής ημερήσιας εφημερίδας
(http://www.makthes.gr/news/GR/reportage_S/reportage_C/Kalamaria__Ston_anakriti_gia_tis_misthoseis_ton_nekrotafeion)

Ειδικότερα , σύμφωνα με το περιεχόμενο του ρεπορτάζ :
«….Με εγγυήσεις ύψους 15.000 και 10.000 ευρώ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στην ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο πρώην και ο νυν δήμαρχος Καλαμαριάς, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για απιστία, που αφορά την υπόθεση μίσθωσης ακινήτου στη δημοτική επιχείρηση τελετών του δήμου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο αιρετοί αλλά και οκτώ ακόμη στελέχη και υπάλληλοι του δήμου φέρονται ότι με τη συγκεκριμένη μίσθωση προκάλεσαν στο δήμο ζημία ύψους περίπου 500.000 ευρώ. Η δικογραφία αφορά μισθώματα της περιόδου 2000-2010 που δεν εισπράχθηκαν ποτέ από τον δήμο, οι υπηρεσίες του οποίου είχαν ουσιαστικά παραχωρήσει το ακίνητο στη δημοτική επιχείρηση τελετών. Η υπόθεση της κακοδιαχείρισης στα νεκροταφεία της Καλαμαριάς ήδη έχει εξεταστεί από τις ανακριτικές αρχές, καθώς έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, με τη ζημία να φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την κακοδιαχείριση στη δημοτική επιχείρηση Καλαμαριάς οι επιθεωρητές εντόπισαν και την υπόθεση του συγκεκριμένου ακινήτου, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο εμφανιζόταν να μισθώνεται από τον δήμο, ωστόσο ποτέ τα χρήματα δεν καταβλήθηκαν από τη δημοτική επιχείρηση για να καταλήξουν στα δημοτικά ταμεία. Μερίδιο ποινικής ευθύνης κατηγορείται ότι φέρει ο τότε δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης, ενώ ο σημερινός δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης κατηγορείται κυρίως για την περίοδο που είχε διατελέσει αντιδήμαρχος…»

Μετά το δημοσίευμα αυτό, του οποίου η αλήθεια δεν αμφισβητήθηκε, αναμέναμε μία τοποθέτηση από την πλευρά τουλάχιστον του σημερινού Δημάρχου Καλαμαριάς, είτε με ανακοίνωση είτε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Ο Δήμαρχος αντιπαρήλθε το γεγονός αυτό με «αιδήμονα σιγή».
Η ΡΕΚΚ θα θέσει το θέμα προ ημερήσιας διάταξης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 11 Μαϊου 2015 και θα ζητήσει να τοποθετηθεί ο Δήμαρχος επι της ουσίας για να απαντήσει στο θεμελιώδες ερώτημα με ποιόν τρόπο θα επιδιωχθεί να αποκατασταθεί η περιουσιακή βλάβη των (2.500.000+500.000=) 3.000.000 ευρώ, αλλά και κάθε είδους άλλη περιουσιακή βλάβη που προκλήθηκε ή θα αποδειχθεί ότι προκλήθηκε σε βάρος του Δήμου όλο αυτό το διάστημα εξαιτίας πράξεων ή παραλείψεων οργάνων του Δήμου με σκοπό την πλήρη ενημέρωση του λαού της Καλαμαριάς .
Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, για τα οποία υπήρξε – σε αντίθεση με την παρούσα ο νυν δήμαρχος Καλαμαριάς και ο προκάτοχός του βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κατηγορία της απιστίας δηλαδή για απευθείας αναθέσεις έργων, το διάστημα 2005-2012, με τη ζημιά για το δήμο να προσδιορίζεται σε 2,5 εκατ. ευρώ.
Η παραπάνω κατηγορία ήταν σε βαθμό κακουργήματος για τον Χρ. Οικονομίδη και σε βαθμό πλημμελήματος για τον Θεοδ. Μπακογλίδη. Ειδικότερα για την υπόθεση αυτή προηγήθηκε έρευνα του ΣΔΟΕ κατά το οποίο διαπιστώθηκαν μη σύννομες διαδικασίες σε συνολικά 21 έργα, το συνολικό κόστος των οποίων προσεγγίζει τα 14 εκατ. Ευρώ και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα επρόκειτο να διενεργηθεί τακτική ανάκριση, για την πορείας της οποίας μέχρι σήμερα δεν έχουμε ενημερωθεί.

Επομένως, σήμερα, τίθεται επιτακτικά το ζήτημα του εντοπισμού του μεγέθους της περιουσιακής βλάβης και του τρόπου αποκατάστασής της προς όφελος του Δήμου και των δημοτών της Καλαμαριάς.

Η ΡΕΚΚ δηλώνει ότι αντιμετωπίζει με σεβασμό όλα τα πρόσωπα που ασκούν δημόσια λειτουργία, αλλά η θεσμική της θέση ως αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως δύναμης ελέγχου της διοίκησης την υποχρεώνει να θέτει διαρκώς και με επιτακτικό τρόπο τα ζητήματα διαφάνειας, και κακοδιοίκησης στο Δήμο Καλαμαριάς προκειμένου να διαφυλάσσεται το δημόσιο συμφέρον , πράγμα το οποίο αποτελεί τον «οδηγό» των δράσεων της ΡΕΚΚ".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!