Από την ΡΕΚ Καλαμαριάς λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σχετικά με την κατασκευή του σταθμού "Καλαμαριά": "ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΟΝΤΑΣ τους πάντες , στις 13.2.2015 , τρείς (!!!) μόλις ημέρες πριν ξεκινήσουν οι βασικές εργασίες της κατασκευής του σταθμού «ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ»(τμήμα του έργου «Επέκταση του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά») , στην καρδιά του Δήμου μας (συμβολή ΠΟΝΤΟΥ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ), η «ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» («ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ») διένειμε σε περιορισμένο αριθμό ανακοινώσεις , στις οποίες απλά περιγράφει ορισμένες «αλλαγές» στις «κυκλοφοριακές ρυθμίσεις»(!!!) στην περιοχή , ενώ πρόκειται για μια σειρά σοβαρών ανατροπών στην καθημερινότητα των κατοίκων και των καταστηματαρχών!


Την ίδια στιγμή, η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς παραμένει απαθής θεατής, αν και είναι γνωστό ότι οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα των δημοτών (καταστηματαρχών και κατοίκων) θα είναι δραματικές . Η δημοτική αρχή γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες, αλλά συστηματικά αποφεύγει να πάρει θέση.
Η παράταξή μας έθεσε εδώ και καιρό επανειλημμένα το ζήτημα στους υπηρεσιακούς παράγοντες , αλλά και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας επιτακτικά έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, αλλά εισπράξαμε αδιαφορία και αόριστες απαντήσεις!
Με βάση την αρνητική εμπειρία από τις επιπτώσεις των έργων του ΜΕΤΡΟ στον Κεντρικό Δήμο και το γεγονός ότι οι καταστηματάρχες έχουν και οι κάτοικοι εκεί έχουν πέσει θύματα της ανικανότητας της προηγούμενης Κυβέρνησης και των εκβιασμών του εργολάβου , καθώς και ότι το έργο αυτό σήμερα είναι «παγωμένο» ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ υπεύθυνη και σε βάθος ενημέρωση από το Δήμαρχο Καλαμαριάς και την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» για το ακριβές χρονοδιάγραμμα του συνόλου των εργασιών, το σύνολο των επιπτώσεων στην καθημερινότητα των πολιτών ,τους τρόπους προστασίας τους και ελάττωσης των δυσμενών επιπτώσεων στην καθημερινότητά μας, αλλά και παροχή εγγυήσεων (οικονομικών και άλλων) υπέρ των θιγόμενων καταστηματαρχών, που πλήττονται σε βάθος χρόνου.
Αντίθετα, η δημοτική αρχή δεν έχει προβεί σε καμία σχετική ενέργεια, σε κανενός είδους εκστρατεία πληροφόρησης. Ούτε το θέμα έφερε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ούτε καν την τελευταία ανακοίνωση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» δεν φρόντισε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Δήμου! Ο Δήμαρχος όμως φωτογραφιζόταν με τον κ. Σιμόπουλο πρωην ΓΓρ. Δημοσίων Έργων σε έργα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά και δήλωνε ότι είναι «έργο μεγάλης πνοής»!
Στο πλαίσιο της υποχρέωσής μας ως αυτοδιοικητική παράταξη ενημερώνουμε τους δημότες ότι:
Α. Το έργο επέκταση του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά, συνδέεται ΑΜΕΣΑ με το έργο κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στον Κεντρικό Δήμο , που είναι «κολλημένο», και το οποίο ελπίζουμε- άγνωστο όμως πότε ακριβώς- ότι με τη νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου είχε ζητήσει από το Δήμο Καλαμαριάς , εκφράζοντας τις σοβαρές ανησυχίες του σχετικά με κίνδυνο παύσης των έργων επέκτασης του Μετρό στην Καλαμαριά, καθώς και τον φόβο να δημιουργηθούν ορύγματα σε κεντρικούς δρόμους και να προκληθούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και στη συνέχεια οι εργασίες αυτές να διακοπούν , εγκλωβίζοντας αγορά και δημότες σε μια διαρκή «κατάσταση ομηρίας»!
Β. Στην καρδιά της Καλαμαριάς, στη συμβολή των οδών Αιγαίου-Μεταμορφώσεως και Πόντου θα ανοίξει ένα όρυγμα βάθους 20 μέτρων , το οποίο θα περιβληθεί από λαμαρίνες αλλοιώνοντας την όψη της περιοχής μηδενίζοντας την εμπορική κίνηση την περιοχή ! Αυτό θα ήταν ανεκτό, με τη μοναδική προϋπόθεση ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε τακτή ημερομηνία, για την οποία όμως ούτε η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» δεσμεύεται –δεν κάνει καν λόγο στην ανακοίνωση- , ούτε ο Δήμαρχος αξιώνει επίμονα –όπως είχε υποχρέωση- κάτι τέτοιο! Επιπλέον δε, δεν παρέχεται η δυνατότητα στους θιγόμενους καταστηματάρχες αξίωσης αποζημίωσης ή δαπανών μετεγκατάστασης.
Γ. Θα υπάρξει αλλαγή των λεωφορειακών γραμμών 6,7, 33 ;. Στην ανακοίνωσή της η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» δεν κάνει λόγο γι΄ αυτό. Τι θα απογίνουν οι σημερινές στάσεις των λεωφορείων και πως θα εξυπηρετούνται οι δημότες;
Δ. Ο Δήμος αποφάσισε σαν αντιστάθμιση της μείωσης της εμπορικής κίνησης των καταστημάτων της περιοχής τη μείωση των δημοτικών τελών στο 50%, - αν και εμείς υποστηρίξαμε τη μείωση στο 90% , ώστε να πληρώνουν μόνο το 10% των σημερινών τελών- χωρίς να έχει άποψη σε ποια ακτίνα θεωρούνται «ΜΕΤΡΟ-πληκτοι» οι καταστηματάρχες αφήνοντας περιθώριο για αυθαιρεσίες και αδικίες.
ΣΤ. Δεν είναι σε θέση ΥΠΕΥΘΥΝΑ η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» να μας πληροφορήσει πότε ΑΚΡΙΒΩΣ θα ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου «επέκταση ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά», και αν δε συμβεί αυτό, να μας ενημερώσει ποιες θα είναι οι οικονομικές ή άλλες επιπτώσεις σε βάρος της και υπέρ των θιγόμενων δημοτών
Ζ. Γιατί ο Δήμαρχος Καλαμαριάς «σφυρίζει αδιάφορα», ενώ επιχειρεί να καρπωθεί τα οφέλη , και δεν ενημερώνει υπεύθυνα, ούτε παρεμβαίνει αποφασιστικά;
Καλαμαριώτισσες και Καλαμαριώτες, ένα δημόσιο μέσο μαζικής μεταφοράς , όπως το ΜΕΤΡΟ είναι απαραίτητο στο πολεοδομικό συγκρότημα . Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε «στο σκοτάδι» της πληροφόρησης και να πέφτουμε θύματα αιφνιδιασμών.
Σας ΚΑΛΟΥΜΕ να αντιδράσετε δυναμικά, να αξιώσετε αναλυτική, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση από τη δημοτική αρχή , να παρευρεθείτε στην «όψιμη» (2 ημέρες μετά την έναρξη των εργασιών!!!) συγκέντρωση που οργανώνει η ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» την Τετάρτη , 18 Φεβρουαρίου 2015, στις 6 μμ στο δημοτικό θέατρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» για να διατυπώσετε ερωτήματα, απόψεις και θέσεις μετατρέποντας την διαδικασία «ενημέρωσης» σε μία ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όλων των Καλαμαριωτών και να αξιώσουμε από το Δήμαρχο Καλαμαριάς και την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ»:


1. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων «επέκταση ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά» , δεσμεύσεις και εγγυήσεις για την τήρησή του.
2. Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία του συνόλου του έργου του ΜΕΤΡΟ.
3. Ενημέρωση για τις αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές.
4. Αναλυτική ενημέρωση για το είδος και την έκταση των εργασιών, που συνεπάγονται οχλήσεις και αναστάτωση στη ζωή των περιοίκων και σε όλο το εμπορικό κέντρο της Καλαμαριάς.
5. Να δοθεί στη δημοσιότητα το «σκαρίφημα», στο οποίο αποτυπώνεται η ακριβής έκταση που θα καταλάβει το «όρυγμα».
6. Τη δημιουργία ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ του ΕΡΓΟΥ αποτελούμενης από εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής, των δημοτικών παρατάξεων, του Εμπορικού Συλλόγου, των τοπικών συλλογικοτήτων για τη στενή παρακολούθηση των εργασιών , την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος , τη συνεχή ενημέρωση και την επεξεργασία προτάσεων για τον περιορισμό των επιπτώσεων στη ζωή των κατοίκων της Καλαμαριάς".

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!