Λάβαμε από τη Λαική Συσπείρωση Καλαμαριάς διαμαρτυρία που απέστειλε στο Δήμαρχο Καλαμαριάς για κείμενο της παράταξης που δεν δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του "Πολίτη Κ", η οποία αναφέρει τα εξής:

 

Κύριε Δήμαρχε,
Κατά την προετοιμασία της ύλης για την έκδοση του τεύχους Οκτωβρίου 2014 (αρ. 56)του περιοδικού του Δήμου μας, «πολίτης Κ», μας ζητήθηκε, από την κυρία Καλπίδου, στις 29/8 να στείλουμε για δημοσίευση δύο κείμενα που θα αποτυπώνουν τις θέσεις της παράταξής μας πάνω σε δύο θεματικές ενότητες :
1) Ποιά είναι η πολιτική σας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πως βλέπετε την εφαρμογή της στην πόλη της Καλαμαριάς (250 λέξεις).
2) Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (200 λέξεις).
Κείμενα με ανάλογο θεματικό περιεχόμενο ζητήθηκαν προφανώς από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου.
Στις 16/9 στείλαμε με e-mail τα δύο κείμενα που μας ζητήθηκαν.
Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι στο συγκεκριμένο τεύχος δεν έχει συμπεριληφθεί το κείμενο που στείλαμε και που αφορά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτή η ‘’παράλειψη’’ έγινε μόνο για το κείμενο της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς. Τα κείμενα των υπολοίπων παρατάξεων δημοσιεύθηκαν κανονικά (εκτός της παράταξης Ματσαρίδη που υποθέτουμε δεν έστειλε κείμενα).
Επίσης τονίζουμε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς την παράταξή μας για το εν λόγω ‘’ψαλίδισμα’’.
Εύλογα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν πρόκειται για κάποιο λάθος αλλά για καθαρή λογοκρισία επειδή σε κάποιους από τη παράταξή σας ή και σε εσάς τον ίδιο δεν άρεσε το περιεχόμενο του κειμένου της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Επειδή θεωρούμε ότι το περιοδικό «πολίτης Κ» δεν είναι ιδιοκτησία, ούτε θα έπρεπε να αποτελεί προπαγανδιστικό έντυπο, της διοίκησης του Δήμου, αλλά θα έπρεπε να δίνεται (αναλογικά) χώρος να εκφράζονται οι απόψεις όλων των παρατάξεων χωρίς δεσμεύσεις ή περιοριστικό στρίμωγμά τους σε δυο σελίδες, ή σε κείμενα-τηλεγραφήματα των 150,200 ή 250 λέξεων,
απαιτούμε να μας απαντήσετε εγγράφως γιατί δεν δημοσιεύτηκε το κείμενο που στείλαμε και ποιος πήρε την συγκεκριμένη απόφαση.

Αντωνάκης Βικέντιος
Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς

 

Δημοσιεύουμε παρακάτω και το κείμενο της ΛΣΚ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς που δεν συμπεριλήφθηκε στον "Πολίτη Κ":

 

Η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία κάθε Σεπτέμβρη σηματοδοτεί ένα σταθμό στο δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα για την κατάκτηση της μόρφωσης. Ένα «ταξίδι» που προορισμό θα έπρεπε να έχει τη δημιουργία ανθρώπων ικανών να ανοίξουν το δρόμο για την πραγματική πρόοδο με γνώμονα την κάλυψη όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ωστόσο, η πραγματικότητα αποκαλύπτει πόσο απέχει η Παιδεία μέσα σε συνθήκες καπιταλισμού από τις πραγματικές ανάγκες αλλά και δυνατότητες.
Η πολιτική που επιβάλλουν κυβέρνηση - Ε.Ε - μεγάλο κεφάλαιο έχει βάλει στο στόχαστρο και το δικαίωμα στην Εκπαίδευση. Τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας είναι τα πρώτα που βιώνουν ένα σχολείο ταξικό, που το πρώτο μάθημα που επιχειρεί να διδάξει είναι το μάθημα της υποταγής και όχι οι γνώσεις.
Οι αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία έρχονται να υπηρετήσουν όσους προσβλέπουν σε αυτήν για να τους παράγει μια εργατική δύναμη στα μέτρα τους, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Έτσι, σήμερα που τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας προχωρούν με αλματώδεις ρυθμούς, το καθολικό δικαίωμα στην πραγματική μόρφωση είναι σε αντίστροφη πορεία, σε συρρίκνωση.
Ο δρόμος για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών περνά μέσα από τη σύγκρουση με την πολιτική, που ξεριζώνει κάθε δικαίωμα και θέλει να ξεριζώσει και κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα σταθεί δίπλα στις διεκδικήσεις , στους αγώνες , μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
Καλή δύναμη, καλό κουράγιο, κάθε πρόοδο και επιτυχία στα παιδιά μας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!