Έκπτωτη κήρυξε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς την κοινοπραξία των εταιριών ΘΕΣΗ ΑΕ που είχε αναλάβει από το 2003 την κατασκευή και εκμετάλλευση των δύο υπόγειων πάρκινγκ του Δήμου Καλαμαριάς.


Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 6 Οκτωβρίου συζήτησε διεξοδικά το ζήτημα που έχει προκύψει αφενός από τη μη λειτουργά του πάρκινγκ της οδού Μουρουζήδων αλλά και τη μη καταβολή του αντιτίμου που πρέπει να καταβάλλεται στον Δήμο από τη λειτουργία του πάρκινγκ του Δημαρχείου. Το Συμβούλιο ενημερώθηκε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εισηγούνται την έκπτωση της κοινοπραξίας, η οποία έλαβε επανηλειμμένα παρατάσεις για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου αλλά δεν συμμορφώθηκε με καμία από αυτές.
Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης δήλωσε ότι είναι η δυσκολότερη υπόθεση που έχει αντιμετωπίσει στα χρόνια που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Επεσήμανε ότι το 99% του έργου έχει ολοκληρωθεί αλλά η κοινοπραξία δεν είναι σε θέση να το παραδώσει και επομένως πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτη. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να μάθουν γιατί δεν έχει ήδη δοθεί λύση μετά από τόσα χρόνια στο πρόβλημα των πάρκινγκ καθώς οι εταιρίες που αποτελούσαν την κοινοπραξία (Θεμελιοδομή και ΕΡΓΟ3) έχουν από καιρού πτωχεύσει ενώ έθεσαν και το ζήτημα της ενδεχόμενης οικονομικής επιβάρυνσης του Δήμου σε περίπτωση έκπτωσης του αναδόχου.
Παρόντες ήταν και άτυποι εκπρόσωποι των μετόχων της κοινοπραξίας που ζήτησαν παράταση ενός μήνα για να καταφέρουν να συστήσουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο (που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή) και να ολοκληρώσουν τα απαιτούμενα έργα (κόστους 70 – 80.000 ευρώ μόλις) ώστε να κατορθώσουν να παραδώσουν το έργο των σχεδόν τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Το αίτημά τους απορρίφθηκε καθώς υποβλήθηκε την τελευταία στιγμή και χωρίς γραπτές εγγυήσεις ότι πράγματι μπορούν να το φέρουν σε πέρας.
Το αποτέλεσμα της τελικής ψηφοφορίας ήταν να κηρυχθεί έκπτωτη η κοινοπραξία με τις ψήφους της συμπολίτευσης ενώ η αντιπολίτευση ψήφισε λευκό (οι παρατάξεις Αντωνάκη και Πασαλίδου) και αποχή (οι παρατάξεις Λαμτζίδη και Ματσαρίδη) διευκρινίζοντας ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν την τελευταία στιγμή για ένα τόσο σημαντικό θέμα χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαιτούμενα στοιχεία ενώ κατηγόρησαν τη συμπολίτευση ότι δεν τα προσκόμισε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!