Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι συμπολίτες προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των Τμημάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που, για πρώτη φορά, λειτούργησαν στο Δήμο Καλαμαριάς την περσινή σχολική χρονιά. Υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.200 αιτήσεις (!!!) και οι μαθητές κάθε ηλικίας που στελέχωσαν τα 28 Τμήματα έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Κάποια Τμήματα που το αντικείμενό τους δεν συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών καταργήθηκαν, κάποια - όπως αυτά των ξένων γλωσσών - εμπλουτίστηκαν και αναβαθμίστηκαν, κάποια Τμήματα με νέο γνωστικό αντικείμενο δημιουργήθηκαν και... είμαστε έτοιμοι για την καινούρια σχολική χρονιά.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Καλαμαριάς και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Καλαμαριάς στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Τα Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας, εκφράζουν τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές σε θέματα Διά Βίου Μάθησης Ενηλίκων στα εξής θεματικά πεδία:

· Οικονομία - Επιχειρηματικότητα
· Ποιότητα ζωής - Περιβάλλον
· Νέες Τεχνολογίες
· Γλώσσα και Επικοινωνία
· Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
· Πολιτισμός και Τέχνη
· Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Τα Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας προτείνονται από τους Δήμους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών.

2014-2015 ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΩΡΕΣ

Διδασκαλία Ποντιακής Διαλέκτου 150

Υγεία και εναλλακτικές θεραπείες 25

Σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι αλιείας 25

Αρωματικά - Φαρμακευτικά Φυτά 25

Βασικά Τουρκικά Επιπέδου Α1 50

Βασικά Τουρκικά Επιπέδου Α2 50

Προληπτική ιατρική για την Τρίτη Ηλικία 25

Κατανοώ το φορολογικό σύστημα και φτιάχνω τη φορολογική μου δήλωση 12

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Γραμματεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της Πλατείας Σκρα (γωνία με Καραμαούνα 1), απέναντι ακριβώς από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)

Τηλ.: 2313314322

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δηλώσεις συμμετοχής : Δευτέρα έως και Πέμπτη 10:00 - 13:30

Έναρξη υποβολής αιτήσεων: από Τετάρτη 17/9

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd