Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από σημερινά δημοσιεύματα την προσαγωγή 9 μαθητών ηλικίας 13 έως 15 ετών χθες το βράδυ, μέσα από το προαύλιο του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς. Το αδίκημα τους, να βρίσκονται και να συζητάνε μέσα στο προαύλιο του σχολείου τους.

Θεωρούμε πως καταστάσεις τέτοιου είδους ακραίας καταστολής από την πλευρά της αστυνομίας, είναι απαράδεκτες. Είναι άκρως επικίνδυνο να ποινικοποιείται και να καταστέλεται η ανάγκη των νέων ανθρώπων να βρεθούν και να συζητήσουν σε χώρους γνώριμους για αυτούς. Η προσαγωγή των 9 μαθητών αποτελεί πράξη πλήρως καταδικαστέα από κάθε δημοκρατικό πολίτη και ασφαλώς, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για τέτοιου είδους κινήσεις στο μέλλον.

Εμείς θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή που θα λειτουργούν ως κοινωνικά κέντρα της γειτονιάς και θα αποτελούν τόπους συνάντησης και δημιουργίας.

Δηλώνουμε την πλήρη στήριξη μας στους μαθητές και τις οικογένειες τους και δεσμευόμαστε να είμαστε παρόντες σε ότι χρειαστεί, ώστε τέτοια γεγονότα να μην συμβούν ποτέ ξανά στην Καλαμαριά !

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!