Την Παρασκευή (2.2) το μεσημέρι κλιμάκιο της ΡΕΚΚ αποτελούμενο από το Μανόλη Λαμτζίδη (επικεφαλής), Γαβριήλ Νίκο, Ιωάννου Πόλυ, Καργάκη Στέφανο (Πρόεδρο του Συλλόγου «Μπουμπουλίνα») , Κοτινά Μίλτο, Μυλωνίδη Νίκο (μέλη του Σ.Σ.) και Παπουτσίδη Παναγιώτη συναντήθηκε μέσα στη ΔΕΘ , έξω από την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου για να του παραδώσουν γραπτό υπόμνημα και να του μεταφέρουν το αίτημα των κατοίκων της περιοχής της Νέας Κρήνης, αλλά και όλων των κατοίκων της Καλαμαριάς για επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης της περιοχής των «Καπναποθηκών» Νέας Κρήνης ιδιοκτησίας του Υπουργείου στο Δήμο.

Ο Υπουργός παρέλαβε το υπόμνημα και δήλωσε ότι μετά την έκδοση απόφασης από τον Άρειο Πάγο, που θα αποφανθεί για την κυριότητα τμήματος της έκτασης η πολιτεία είναι διατεθειμένη να το αποδώσει στο Δήμο για να το χρησιμοποιήσει για το σκοπό που το προορίζει.

Δήλωσε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία που συστρατεύονται με τη δημοτική αρχή η παράταξη της αντιπολίτευσης και τα τοπικά κινήματα και αυτό ενισχύει σημαντικά την προοπτική επίλυσης του ζητήματος, καθώς εντάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης, η απόδοση των ελεύθερων δημόσιων χώρων στις τοπικές κοινωνίες.

Στο τέλος, ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ Μανόλης Λαμτζίδης χάρισε στον Υπουργό το βιβλίο με τίτλο «Κλειδιά Ελευθερίας», αποτελούμενο από ποιήματα και διηγήματα γραμμένα αποκλειστικά από έγκλειστους των φυλακών Διαβατών.

Η σαφής δήλωση και δέσμευση του Υπουργού θα δώσει αποφασιστική ώθηση στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι τοπικές συλλογικότητες και τα κινήματα της περιοχής, τις οποίες η ΡΕΚΚ θα στηρίξει αποφασιστικά.

Η ΡΕΚΚ πιστεύει ότι μόνο με δυναμική διεκδίκηση και όχι με «επιστολική αλληλογραφία» η διεκδίκηση των δημόσιων χώρων μπορεί να γίνει αποτελεσματική.

                                      Καλαμαρια, 4.2.2018

                                      Από το Γραφείο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd