"Η ΡΕΚΚ δέχτηκε καταγγελίες από μέλη και φίλους της συνοδευόμενες από φωτογραφικό υλικό ότι το διάστημα από 28 Ιουλίου μέχρι και 4 Αυγούστου εύφλεκτο υλικό (σωροί από ξερά κλαδιά και άλλα απόβλητα) εξακολουθεί να είναι αποτεθειμένο με ευθύνη του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Στ. Ζαμπέτογλου, παρα την αντίδραση της ΡΕΚΚ με γραπτές ανακοινώσεις και καταγγελίες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κατά μήκος της οδού Ικάρων που συνδέει την Εθνική Σχολή Δικαστών με το κεντρικό οδικό δίκτυο.
Η πίεση που ασκεί συνεχώς η ΡΕΚΚ σε σχέση με την ανεξέλεγκτη απόθεση στερεών αποβλήτων με ευθύνη του αρμόδιου Αντιδημάρχου και σε γνώση του Δημάρχου, φαίνεται ότι αποδίδει, αν συγκρίνουμε το φωτογραφικό υλικό με αντίστοιχο παλαιότερης ημερομηνίας, αλλά δεν είναι αρκετή, ώστε να εξαφανιστεί εντελώς κάθε εστία πιθανής πυρκαγιάς , ρύπανσης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς.
Απαιτείται επεξεργασμένο σχέδιο, που φαίνεται ότι δεν διαθέτει ο Δήμος, ευαισθησία και σεβασμό στο περιβάλλον , που είναι ζητούμενα (βλ. παλαιότερη απόθεση στερεών αποβλήτων μέσα στα όρια του πρ. Στρ. Κόδρα).
Καλούμε τους πολίτες , ως αληθινούς θεματοφύλακες του περιβάλλοντος να αναφέρουν άμεσα με γραπτή καταγγελία αυτά τα περιστατικά στις υπηρεσίες του Δήμου και στα υπόλοιπα όργανα του Κράτους και να αξιώνουν την άμεση αποκατάσταση της κάθε είδους περιβαλλοντικής βλάβης".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd