Από 30 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή  17 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιούνται οι επίγειοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση της κάμπιας των πεύκων (πιτυοκάμπη) στην Καλαμαριά.
 
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Καλαμαριάς με εξειδικευμένο συνεργείο και στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του εντόμου πιτυοκάμπης, θα πραγματοποιεί καθημερινά ψεκασμούς και μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες χρησιμοποιώντας το εξειδικευμένο βιολογικό εντομοκτόνο (Bacillus Thurigiensis) το οποίο είναι ακίνδυνο για τα τέλεια έντομα όπως η μέλισσα, τα ζώα, και ο άνθρωπος, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

Πεδίο εφαρμογής των ψεκασμών, είναι τα πευκόφυτα πάρκα, άλση, περιβάλλοντες χώροι σχολείων αλλά και μεμονωμένα άτομα Πεύκης του Δήμου. Eπισημαίνεται πάντως  ότι, τις ημέρες με βροχή και αέρα δεν γίνονται οι ψεκασμοί.   


Συνεχείς επιθέσεις πραγματοποιούν σε περιπατητές και επισκέπτες του Πρ. Στρ. Κόδρα αγέλες αδέσποτων σκυλιών , ενώ η δημοτική αρχή και το ΣΥΠΠΑΖΑΘ αδιαφορούν.

 Τελευταίο περιστατικό επίθεσης καταγγέλθηκε ότι έλαβε χώρα προχθές το απόγευμα εντός του χώρου σε βάρος κατοίκου Καλαμαριάς , στον οποίο επιτέθηκε αγέλη σκυλιών , τον δάγκωσαν, τον τραυμάτισαν, του έσχισαν τα ρούχα στα μπράτσα και τα πόδια με συνέπεια να καταφύγει σε νοσοκομείο για να κάνει αντιλυσσικό ορό.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμενο. Στις 1 Οκτωβρίου άλλη μία κυρία δέχθηκε πάλι επίθεση και το καλοκαίρι ένας νεαρός επίσης δέχθηκε επίθεση.

 Παρά το ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι σαφές και η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς και ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ έχουν νομική υποχρέωση να λάβουν μέτρα , δείχνουν να αγνοούν το μέγεθος του προβλήματος και να είναι ανίκανες για τη ριζική αντιμετώπισή του .

 Καλούνται να δράσουν άμεσα και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

                                  Καλαμαριά, 25.10.2017

                                  Από το Γραφείο Τύπου ΡΕΚΚ

 

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 6.00– 7.30 το απόγευμα
 «Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για έφηβους»
Για  παιδιά από 13 έως 17 ετών,  σε 6 συναντήσεις
Με τη Αλμετίδου ΄Ολγα
 
Μπορείς να διαβάσεις μια ιστορία,
να την αφηγηθείς,
να την αλλάξεις,
να τη σατιρίσεις,
να παίξεις μαζί της,
να τη μικρύνεις,
να τη μεγαλώσεις,
να την φτιάξεις απ’ την αρχή.
Μπορείς να γράψεις μια δική σου ιστορία…
Γιατί οι λέξεις δεν είναι  μόνο γράμματα στη σειρά∙
Είναι κλειδιά για κόσμους παράλληλους…
    
Μέσα από διηγήματα, κόμικς, στίχους, ερχόμαστε σε επαφή με βασικές τεχνικές της συγγραφής. Ανακαλύπτουμε προσωπικούς τρόπους δημιουργικής έκφρασης και τους καταθέτουμε στο χαρτί.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα  προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα:  www.kalamaria.gr/lib
ΔΑΝΙΗΛΙΔΕΙΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Καρολίδου 14. Τηλ.2310456658 και 2313314493
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

""""""""""</p>"

 

Ο Δήμος Καλαμαριάς προσκαλεί όσες/ους υποψήφιες/ους δικηγόρους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους, διάρκειας έξι (6) μηνών με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον διάστημα έξι μηνών στο Τμήμα Δικαστικού του Δήμου Καλαμαριάς, να υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωσή τους σύμφωνα με το σχετικό υπόδειγμα που επισυνάπτεται:


1) με  ταχυδρομείο  επί  αποδείξει,  στο  Τμήμα  Πρωτοκόλλου  του Δήμου Καλαμαριάς (ταχυδρομική Διεύθυνση:
Αγ. Νικολάου & Μικρουλέα, Καλαμαριά, Τ.Κ. 55132).
Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται από την ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου επί του φακέλου, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται  στην αίτηση του υποψηφίου ή από
άλλο αποδεικτικό μέσο.
2) με  ηλεκτρονικό  ταχυδρομείο  στην  ηλεκτρονική  διεύθυνση
e-mail: (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 8:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ, όπουστη συνέχειααποστέλλεται ηλεκτρονικά ο αριθμός πρωτοκόλλου στον υποψήφιο.
3) με φυσική παρουσία στο Τμήμα Πρωτοκόλλου του Δήμου Καλαμαριάς (Αγ. Νικολάου & Μικρουλέα, Καλαμαριά,Τ.Κ. 55132),εντός  δέκα  ημερών, από 20-10-2017  έως 30-10-2017,  από  την  επομένη  της ανάρτησης της ανακοίνωσης της σχετικής πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμαριάς (www.kalamaria.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι
μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Νομικών Συμβούλων του Δήμου Καλαμαριάς. (Αρμόδια για πληροφορίες: κ. Κατσούλη Ντίνα 2313314181).
 

 

Από τον Οκτώβριο ξεκινά μια πληθώρα εργαστηρίων στα οποία μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δημιουργικά.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν, με προεγγραφή.


Οι προεγγραφές μπορούν να γίνουν είτε με τη φυσική παρουσία του κηδεμόνα  στη βιβλιοθήκη, είτε συμπληρώνοντας την παρακάτω  ηλεκτρονική φόρμα:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ

Για τα εργαστήρια που έχουν μεγάλη ζήτηση θα γίνει κλήρωση τη ΠΕΜΠΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 12:00μ.μ.,  
παρουσία των ενδιαφερομένων (η παρουσία δεν είναι υποχρεωτική).
Η δυνατότητα εγγραφής στα εργαστήρια λήγει την
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ στις 12.00 το μεσημέρι. Η ενημέρωση των αποτελεσμάτων της κλήρωσης θα γίνει και ηλεκτρονικά, αλλά θα υπάρχει και τοιχοκολλημένη λίστα με τα ονόματα των παιδιών έξω από τη Βιβλιοθήκη.

Τα εργαστήρια ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.


•    Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε  ένα μόνο εργαστήρι μηνιαίως (εκτός και αν υπάρξουν κενές θέσεις στα υπόλοιπα εργαστήρια). 
•    Ενημέρωση για τυχόν ακύρωση των μαθημάτων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω e-mail.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα: www.kalamaria.gr/lib
ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 35. Τηλ.:2313314413
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

<p><p>""""""""""""""""</p>"</p>"</p>"

 

Toυ Ιωάννη Παπαγεωργίου, Οικονομολόγου και Πολιτικού Στελέχους της Νέας Δημοκρατίας

Kαθημερινά βιώνουμε μία ανεπανάληπτη οικονομική κρίση, που έχει ξεπεράσει σχεδόν τα οκτώ χρόνια. Έχοντας το άγχος κάθε βδομάδα για τις φορολογικές υποχρεώσεις είναι να απορεί κανείς γιατί η πολιτεία δεν μεριμνά -έστω- για τη βελτίωση κάποιων όρων ποιότητας ζωής στην καθημερινότητά μας.

    Τις τελευταίες μέρες έχει ανακινηθεί ένα ζήτημα, που μας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν σχετικά με το Πάρκο Κερασούντος (Μητροπολίτου Καλλίδου 95) στην Καλαμαριά, το οποίο ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Το πάρκο είναι γνωστό στους περισσότερους, που ζούμε στην Καλαμαριά λόγω της παιδικής χαράς και του Μνημείου της 13ης Αυγούστου – Μπλόκο Καλαμαριάς. Εν τούτοις παρατηρούμε πως τα τελευταία χρόνια το Πάρκο έχει αφεθεί στην τύχη του παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να αποκτήσει είτε δικαιώματα ιδιοκτησίας είτε δικαιώματα χρήσης για μία μερική ανάπλαση του ακινήτου.

    Το ζητούμενο κατά τη γνώμη μου δεν είναι απλώς η συντήρηση του Πάρκου και ίσως η μερική του ανάπλαση. Σε ένα αστικό περιβάλλον με ελάχιστους χώρους πρασίνου, τσιμέντο και πολυκατοικίες παντού, τέτοια ακίνητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολύ διαφορετικό τρόπο. Το Πάρκο Κερασούντος μπορεί να γίνει ‘’βιώσιμο πάρκο’’. Σύμφωνα με τις κλασικές μελέτες των αστικών πάρκων (βλ. Cranz 1982*) υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες παραδοσιακών πάρκων: το πάρκο διασκέδασης (1850-1900), το πάρκο κοινωνικού μετασχηματισμού (1900-1930), το πάρκο ψυχαγωγίας (1930-1965) και το πάρκο ανοικτού χώρου και συμμετοχής (1965-σήμερα). Όλες αυτές οι μορφές πάρκων χρησιμοποιήθηκαν κατά τόπους και κατά καιρούς και στην χώρα μας. Σήμερα προτείνουμε την συγκρότηση ενός βιώσιμου πάρκου με συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων τύπων: την ανθρώπινη υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος, την εκπαίδευση, βιωσιμότητα, χλωρίδα, οικολογική ανάπλαση και φυσικά την συμμετοχή πολιτών με ημερίδες και θεματικές συναντήσεις δημοτών. Σε αντίθεση με τους άλλους τύπους, μάλιστα, οι διαστάσεις ποικίλλουν, ώστε και το Πάρκο Κερασούντος (6 στρέμματα) μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοιουτοτρόπως. 

Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής μας. Τα παιδιά μας αλλά και εμείς χρειαζόμαστε χώρους πρασίνου και αναψυχής ενώ παράλληλα το περιβάλλον έχει ανάγκη από τομές και νέους σχεδιασμούς. 

 

*Cranz, Galen. 1982. The Politics of Park Design: A History of Urban Parks in America. Cambridge, MA: MIT Press

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΑΚΙ
Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών τον Οκτώβριο!
Από τις 3 Οκτωβρίου ξεκινούν τα παρακάτω εργαστήρια δραστηριοτήτων στα οποία μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δημιουργικά.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν με προεγγραφή.
Μπορείτε να γραφτείτε με τη φυσική σας παρουσία στο χώρο της βιβλιοθήκης ή τηλεφωνικά.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 10.30π.μ. – 11.30π.μ.
Μουσικοκινητικά παιχνίδια: Τα τρία γουρουνάκια
Διαβάζουμε το παραμύθι και όλοι μαζί «χτίζουμε» σπιτάκια με χαρτόνια
Με την Ευαγγελία Σπύρου, εκπαιδευτικό
Για παιδιά  2- 3,5 ετών και τους γονείς τους, με προεγγραφή

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 6.00μ.μ. – 7.00μ.μ.
«Λιχουδοϊστορίες με ..θρεπτικές αξίες: Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας»
Πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε καθαρά τα δόντια μας και να μην τα αφήσουμε να χαλάσουνε ποτέ; «Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας» του Ευγένιου Τριβιζά θα μας βοηθήσουν να παίξουμε τον «καθρέφτη», να γίνουμε ζαχαροπλάστες και να διακοσμήσουμε την τούρτα μας!
Με τους Κώστα Χατζηκώστα, θεατρολόγο και Μαργαρίτα Πατσίκα, εικαστικό
Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή
Υλικά που θα χρειαστούν: γκοφρέ μικρά χαρτάκια(κόκκινο, λευκό, ροζ), κόλλα stik

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 6.00μ.μ. – 7.00μ.μ.
«Ο Κουκουμπλής»
Ελάτε να ζυμώσουμε! Τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια για παιδιά με ζωντανή μουσική, διαδραστικά στοιχεία, μάσκες και αληθινά γλυκό ψωμί!
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Τάσος Ράτζος
Θεατρική ομάδα: Μικρός Βορράς
Για όλα τα παιδιά, με προεγγραφή

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 7.15μ.μ. – 8.30μ.μ.
«Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά» (1 συνάντηση από 12)
Αυτόματη γραφή. Εισαγωγή στον κόσμο της δημιουργικής γραφής. Παιχνίδια γραφής με το χρόνο, χρησιμοποιώντας εικόνες και ήχους.
Με την Όλγα Αλμετίδου, τελειόφοιτη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής του Παν. Δυτ. Μακεδονίας
Για παιδιά 8-12 ετών, με προεγγραφήΠαρασκευή 6 Οκτωβρίου 4.45μ.μ. – 5.45μ.μ.


«Παίζουμε θέατρο;»
Θεατρικό παιχνίδι με όχημα τα βιβλία
Το θεατρικό παιχνίδι είναι πρώτα απ' όλα θέατρο, όπου τα παιδιά φτιάχνουν ρόλους, συναντούν άλλους ανθρώπους, δημιουργούν "περιβάλλοντα" και ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη.
Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι, μια βιβλιοθήκη και όχημά μας τα βιβλία. Βιβλία παραμυθιών που αφήνουμε να μας ταξιδέψουν στη χώρα του ονείρου, όπου όλα είναι εφικτά.
Μπαίνουμε μέσα στις σελίδες των βιβλίων, συναντάμε τους πρωταγωνιστές τους και τους βοηθάμε να καταφέρουν να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους.
Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του θεάτρου ξεκινάει.
Ένα ταξίδι που θυμίζει παιδικό όνειρο και είναι γεμάτο φαντασία, χρώμα, ενθουσιασμό.
Με την Νίνα Φωτιάδου, θεατρολόγο
Για προνήπια, νήπια, με προεγγραφή

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 6.15μ.μ. – 7.15μ.μ.
Αρχαίες ελληνικές κατασκευές: Η δίκαιη κούπα του Πυθαγόρα
Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές της φυσικής, δημιουργούν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.
Με την συντηρήτρια έργων τέχνης Σταυρούλα Κωτούλα
Για παιδιά  7-10 ετών, με προεγγραφή
Υλικά: Ένα πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης όχι μικρό, ένα βαθύ τάπερ και ένα μπουκαλάκι νερό.

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 10.30π.μ. – 11.30π.μ.
Μουσικοκινητικά παιχνίδια: Τικ και Τέλα: Το μπαλόνι
Παίζουμε με μπαλόνια και σαπουνόφουσκες
Με την Ευαγγελία Σπύρου, εκπαιδευτικό
Για παιδιά  2- 3,5 ετών και τους γονείς τους, με προεγγραφή

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 6.00μ.μ. – 7.00μ.μ.
«Λιχουδοϊστορίες με ..θρεπτικές αξίες: Ο ωραίος Δαρείος»
Τι γίνεται, όμως, όταν ένας γάτος, ο Δαρείος, που το αφεντικό του ο Τίτος τον τάιζε υγιεινά φαγητά, αποφασίζει μια μέρα, να φύγει από το σπίτι του και τρώει ό,τι βρίσκει στο δρόμο;
Θα το μάθουμε στην ιστορία της Σοφίας Ζαραμπούκα «Ο ωραίος Δαρείος». Θα παίξουμε σκηνές από τη ζωή του Δαρείου και θα συμπληρώσουμε την διατροφική μας πυραμίδα μα τροφές που αγαπάμε !
Με τους Κώστα Χατζηκώστα, θεατρολόγο και Μαργαρίτα Πατσίκα, εικαστικό
Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή
Υλικά που θα χρειαστούν: γκοφρέ μικρά χαρτάκια(κόκκινο, λευκό, ροζ), κόλλα stikΠέμπτη 12 Οκτωβρίου 6.00μ.μ. – 7.00μ.μ.
« Ο Μικρός Βορράς στη βιβλιοθήκη ‘’ 1-2-3,  ΧΑ ! ’’: εκπαιδευτικό δράμα»
‘’Ο κήπος του Γίγαντα’’(1η συνάντηση) με ερέθισμα το γνωστό παραμύθι του  Όσκαρ Γουάϊλντ ‘’ Ο εγωιστής γίγαντας’’, διερευνούμε το θέμα της διαχείρισης του θυμού.
Με την Ιωάννα Παγιατάκη, δασκάλα θεάτρου
Για παιδιά Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού, με προεγγραφή

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 7.15μ.μ. – 8.30μ.μ.
«Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά» (2 συνάντηση από 12)
Παραμύθι. «Πειράζουμε» γνωστά και άγνωστα παραμύθια αλλάζοντας την αρχή, το τέλος, την πλοκή, το ύφος τους.
Με την Όλγα Αλμετίδου, τελειόφοιτη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής του Παν. Δυτ. Μακεδονίας
Για παιδιά 8-12 ετών, με προεγγραφήΠαρασκευή 13 Οκτωβρίου 4.45μ.μ. – 5.45μ.μ.
«Παίζουμε θέατρο;»
Θεατρικό παιχνίδι με όχημα τα βιβλία
Το θεατρικό παιχνίδι είναι πρώτα απ' όλα θέατρο, όπου τα παιδιά φτιάχνουν ρόλους, συναντούν άλλους ανθρώπους, δημιουργούν "περιβάλλοντα" και ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη.
Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι, μια βιβλιοθήκη και όχημά μας τα βιβλία. Βιβλία παραμυθιών που αφήνουμε να μας ταξιδέψουν στη χώρα του ονείρου, όπου όλα είναι εφικτά.
Μπαίνουμε μέσα στις σελίδες των βιβλίων, συναντάμε τους πρωταγωνιστές τους και τους βοηθάμε να καταφέρουν να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους.
Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του θεάτρου ξεκινάει.
Ένα ταξίδι που θυμίζει παιδικό όνειρο και είναι γεμάτο φαντασία, χρώμα, ενθουσιασμό.
Με την Νίνα Φωτιάδου, θεατρολόγο
Για προνήπια, νήπια, με προεγγραφή

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 6.15μ.μ. – 7.15μ.μ.
Αρχαίες ελληνικές κατασκευές: Το σιντριβάνι του Ήρωνα
Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές της φυσικής, δημιουργούν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.
Με την συντηρήτρια έργων τέχνης Σταυρούλα Κωτούλα
Για παιδιά  7-10 ετών, με προεγγραφή
Υλικά: Τρία πλαστικά μπουκάλια από κόκα-κόλα ή νερού (μικρά) χωρίς ετικέτες με τα καπάκια τους, ένα μπουκάλι νερό καθώς και μία μικρή λεκάνη, 10 καλαμάκια σπαστά

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 10.30π.μ. – 11.30π.μ.
Μουσικοκινητικά παιχνίδια: Ζζζζ…… Φύγε μακριά μου
Μια ιστορία για τις μέλισσες.
Με την Ευαγγελία Σπύρου, εκπαιδευτικό
Για παιδιά  2- 3,5 ετών και τους γονείς τους, με προεγγραφή

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 6.00μ.μ. – 7.00μ.μ.
«Λιχουδοϊστορίες με ..θρεπτικές αξίες: Η Μιλένα και το φρικτό ψάρι»
Θα καταφέρει η Μιλένα να απορρίψει το ψάρι από τη διατροφή της; Θα το μάθουμε στην ιστορία της Σώτης Τριανταφύλλου «Η Μιλένα και το φρικτό ψάρι» και θα δοκιμαστούμε στη γεύση του ψαριού! Θα μαγειρέψουμε πλάθοντας και κατασκευάζοντας μινιατούρες αγαπημένων μας φαγητών με πλαστελίνη!
Με τους Κώστα Χατζηκώστα, θεατρολόγο και Μαργαρίτα Πατσίκα, εικαστικό
Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή
Υλικά που θα χρειαστούν: 3-4 πακετάκια πλαστελίνη(λευκό, κίτρινο, ροζ, πράσινο, καφέ)

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 6.00μ.μ. – 7.00μ.μ.
« Ο Μικρός Βορράς στη βιβλιοθήκη ‘’ 1-2-3,  ΧΑ ! ’’: εκπαιδευτικό δράμα»
‘’Ο κήπος του Γίγαντα’’(2η συνάντηση) με ερέθισμα το γνωστό παραμύθι του  Όσκαρ Γουάϊλντ ‘’ Ο εγωιστής γίγαντας’’, διερευνούμε το θέμα της διαχείρισης του θυμού.
Με την Ιωάννα Παγιατάκη , δασκάλα θεάτρου
Για παιδιά Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού, με προεγγραφή

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 7.15μ.μ. – 8.30μ.μ.
«Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά» (3 συνάντηση από 12)
Παραμύθι. Εφαρμογή της τεχνικής της παραμυθοσαλάτας. Τα παραμύθια συμπλέκονται μεταξύ τους. Οι ήρωές τους αποδημούν από παραμύθι σε παραμύθι.
Με την Όλγα Αλμετίδου, τελειόφοιτη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής του Παν. Δυτ. Μακεδονίας
Για παιδιά 8-12 ετών, με προεγγραφή

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 4.45μ.μ. – 5.45μ.μ.
«Παίζουμε θέατρο;»
Θεατρικό παιχνίδι με όχημα τα βιβλία
Το θεατρικό παιχνίδι είναι πρώτα απ' όλα θέατρο, όπου τα παιδιά φτιάχνουν ρόλους, συναντούν άλλους ανθρώπους, δημιουργούν "περιβάλλοντα" και ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη.
Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι, μια βιβλιοθήκη και όχημά μας τα βιβλία. Βιβλία παραμυθιών που αφήνουμε να μας ταξιδέψουν στη χώρα του ονείρου, όπου όλα είναι εφικτά.
Μπαίνουμε μέσα στις σελίδες των βιβλίων, συναντάμε τους πρωταγωνιστές τους και τους βοηθάμε να καταφέρουν να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους.
Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του θεάτρου ξεκινάει.
Ένα ταξίδι που θυμίζει παιδικό όνειρο και είναι γεμάτο φαντασία, χρώμα, ενθουσιασμό.
Με την Νίνα Φωτιάδου, θεατρολόγο
Για προνήπια, νήπια, με προεγγραφή

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 6.15μ.μ. – 7.15μ.μ.
Αρχαίες ελληνικές κατασκευές: Κούκλες από πηλό
Τα παιδιά, γνωρίζουν πως οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν κούκλες από πηλό σε κωδωνόσχημη μορφή, δηλαδή κούκλες  με κινητά πόδια και δημιουργούν τις δικές τους κούκλες από πηλό.
Με την συντηρήτρια έργων τέχνης Σταυρούλα Κωτούλα
Για παιδιά  7-10 ετών, με προεγγραφή

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 10.30π.μ. – 11.30π.μ.
Μουσικοκινητικά παιχνίδια: Ας γνωρίσουμε την πυροσβέστη Τσέριλ
Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουμε κανόνες πυρασφάλειας
Με την Ευαγγελία Σπύρου, εκπαιδευτικό
Για παιδιά  2- 3,5 ετών και τους γονείς τους, με προεγγραφή

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 6.00μ.μ. – 7.00μ.μ.
«Λιχουδοϊστορίες με ..θρεπτικές αξίες: Αλέξη φάε κάτι!»
Γίνεται κάποιος δυνατός σαν… Σούπερμαν χωρίς να φάει; Τι μπορούμε να καταφέρουμε άμα τρώμε θρεπτικά φαγητά θα το δούμε στην ιστορία της Άλισον Φαλκονάκη «Αλέξη φάε κάτι!». Θα στρώσουμε τραπέζι σε ένα κολάζ με όλα τα θρεπτικά φαγητά που αγαπάμε!
Με τους Κώστα Χατζηκώστα, θεατρολόγο και Μαργαρίτα Πατσίκα, εικαστικό
Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 4.45μ.μ. – 5.45μ.μ.
 «Παίζουμε θέατρο;»
Θεατρικό παιχνίδι με όχημα τα βιβλία
Το θεατρικό παιχνίδι είναι πρώτα απ' όλα θέατρο, όπου τα παιδιά φτιάχνουν ρόλους, συναντούν άλλους ανθρώπους, δημιουργούν "περιβάλλοντα" και ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη.
Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι, μια βιβλιοθήκη και όχημά μας τα βιβλία. Βιβλία παραμυθιών που αφήνουμε να μας ταξιδέψουν στη χώρα του ονείρου, όπου όλα είναι εφικτά.
Μπαίνουμε μέσα στις σελίδες των βιβλίων, συναντάμε τους πρωταγωνιστές τους και τους βοηθάμε να καταφέρουν να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους.
Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του θεάτρου ξεκινάει.
Ένα ταξίδι που θυμίζει παιδικό όνειρο και είναι γεμάτο φαντασία, χρώμα, ενθουσιασμό.
Με την Νίνα Φωτιάδου, θεατρολόγο
Για προνήπια, νήπια, με προεγγραφή

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 6.15μ.μ. – 7.15μ.μ.
Αρχαίες ελληνικές κατασκευές: Αρχαιοελληνικά παιχνίδια από πηλό
Τα παιδιά γνωρίζουν πως οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν παιχνίδια από πηλό και φτιάχνουν «νευρόσπαστο» (μαριονέττα) και ένα γιο-γιο.
Με την συντηρήτρια έργων τέχνης Σταυρούλα Κωτούλα
Για παιδιά  7-10 ετών, με προεγγραφή
Υλικά: Ένα κομμάτι σπάγκο του ενός μέτρου εάν έχετε στο σπίτι

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 10.30π.μ. – 11.30π.μ.
Μουσικοκινητικά παιχνίδια: Το ζυμάρι και τα καθαρά χέρια
Παίζουμε με το ζυμάρι
Με την Ευαγγελία Σπύρου, εκπαιδευτικό
Για παιδιά  2- 3,5 ετών και τους γονείς τους, με προεγγραφή

Πληροφορίες: www.kalamaria.gr/lib
Παιδική βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι
Κούσκουρα 32. Τηλ. 2310421752, 2313314491

DMC Firewall is a Joomla Security extension!