Παρά την παρατεταμένη οικονομική ύφεση και στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής πολιτικής του, ο Δήμος Καλαμαριάς ενόψει της θερινής περιόδου, συνεχίζει να πραγματοποιεί και φέτος κατασκηνωτικά προγράμματα, τα οποία εξασφαλίζουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, σε μαθητές δημοτικών σχολείων, σε άτομα της τρίτης ηλικίας και σε άτομα με αναπηρίες. Συγκεκριμένα:

Κατασκηνώσεις για τους μαθητές

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα Δημόσια σχολεία της Καλαμαριάς που τελείωσαν φέτος την Πέμπτη και Έκτη Δημοτικού, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν, να χαρούν και να απολαύσουν τη θάλασσα στη Χαλκιδική, την περίοδο από 3 έως 18 Αυγούστου, συμμετέχοντας στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που οργανώνει και φέτος ο Δήμος. Τα παιδιά που θα συνδυάσουν παιχνίδι και διασκέδαση, δημιουργική απασχόληση και άθληση τον Αύγουστο θα ζήσουν μια 15/μερη κατασκηνωτική περίοδο, που θα κρατήσουν στις μνήμες τους. Η μεταφορά, η διαμονή και η διατροφή των μαθητών, είναι εντελώς δωρεάν. Η επιλογή των μαθητών όμως γίνεται με βάση κάποια κοινωνικά κριτήρια.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν, πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια.

1. Το Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όπως αυτό προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα για τα εισοδήματα του προηγουμένου Έτους να είναι κάτω από 25.000 €. Σε περίπτωση διάζευξης, λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των ετησίων εισοδημάτων των δύο γονέων, όπως προκύπτουν από τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα. Σε περίπτωση εισοδήματος που δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, και συνεπώς δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ότι δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης για το Έτος 2017.

2. Ανεργία ενός τουλάχιστον από τους γονείς, αποδεικνυόμενη με πρόσφατη βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ κάρτα ανεργίας σε ισχύ.

3. Παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών

4. Παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Εάν οι μαθητές για οποιοδήποτε λόγο δεν πρόλαβαν να δώσουν τα στοιχεία στο σχολείο τους, μπορούν να εγγραφούν στις κατασκηνώσεις, προσκομίζοντας υπεύθυνη δήλωση του γονέα-κηδεμόνα, μαζί με ένα από τα παραπάνω κριτήρια-δικαιολογητικά και το ενδεικτικό ή το απολυτήριο του σχολείου.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ σε διακοπές

Καλοκαιρινές διακοπές πενταήμερης διαμονής ξεκίνησε ήδη ο Δήμος από τις 4 Ιουλίου για τα 150 μέλη του ΚΑΠΗ Καλαμαριάς. Την πρώτη εβδομάδα 33 ζευγάρια ταξίδεψαν και απόλαυσαν σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον τα θαλασσινά μπάνια και τη χαλάρωση από τις 4 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου σε κατασκήνωση στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής. Αμέσως μετά ακολούθησε η δεύτερη και τελευταία αποστολή με τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία θα παραμείνουν εκεί μέχρι και τις 10 Ιουλίου, ξεφεύγοντας από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τα θαλασσινά μπάνια τους.

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα ΑΜΕΑ

Τέλος, ογδονταπέντε (85) άτομα με αναπηρίες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τις δεκαπενθήμερες καλοκαιρινές διακοπές τους, από τις 27 Αυγούστου εως και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Τα άτομα αυτά θα απολαύσουν το κολύμπι, το παιχνίδι σε ένα χώρο με ειδικές δομές, εξειδικευμένους συνοδούς και ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα παραβρίσκονται επί 24ωρου βάσεως στ, ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν διάφορες άλλες δραστηριότητες, θα δημιουργήσουν φιλίες, και η παρουσία του Δήμου θα είναι καθημερινή.

Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου και μέχρι την Παρασκευή 20 του μηνός και τις ώρες 8.30 – 14.30 να προσέρχονται στο Πολυδύναμο Κτίριο Πρόνοιας Καλαμαριάς (Ι. Παπανικόλα 18 και Αμισού – 2ος όροφος) προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις μαζί με με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αρμόδια υπάλληλος Λένα Γραμματικοπούλου τηλ. Επικοινωνίας 2313 314 502.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Καλαμαριάς για άλλη μια χρονιά θα δώσει το δικό του μήνυμα για το περιβάλλον, διοργανώνοντας πλήθος πρωτότυπων εκδηλώσεων για μαθητές και ενήλικες στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2018».

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου και το Τμήμα Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και θα πραγματοποιηθούν από 4 έως 9 Ιουνίου 2018.

Στις δράσεις, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, θα συμμετάσχουν Δημοτικά Σχολεία, Φορείς Ανακύκλωσης, Εθελοντικές ομάδες, Σύλλογοι, καθώς και πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος.

Η Εβδομάδα Περιβάλλοντος ξεκινάει τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, στο Πάρκο Φοίνικα με τη συμμετοχή του 8ου Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά μέσα από το εργαστήριο Κεραμικής «Η γειτονιά που ονειρεύομαι» θα κατασκευάσουν χρηστικά αντικείμενα από πηλό, σπίτια, δέντρα και πάρκα, θα τα διακοσμήσουν με λουλούδια, φτιάχνοντας έτσι τη γειτονιά των ονείρων τους. Παράλληλα, θα μάθουν για την αξία της επαναχρησιμοποίησης, συμμετέχοντας με το Δημιουργικό Εργαστήρι στη δράση «Κατασκευάζουμε πινιάτα από υλικά ανακύκλωσης», δίνοντας έτσι πνοή σε άχρηστα υλικά. Την ίδια ώρα (9.00-11.00) οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου θα αρωματίσουν το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς φυτεύοντας εποχιακά φυτά.

Την Τρίτη, 5 Ιουνίου θα επαναληφθούν οι ίδιες δράσεις με αυτές της Δευτέρας στο πάρκο Κηφισιάς. Οι μαθητές δύο σχολείων του 7ου και του 17ου Δημοτικών Σχολείων μαζί με τους δασκάλους τους, θα συμμετάσχουν σε δύο παράλληλες δράσεις μέσα από το εργαστήριο Κεραμικής θα φτιάξουν «τη γειτονιά που ονειρεύονται» και μέσα από το Δημιουργικό Εργαστήρι θα «Κατασκευάσουν πινιάτα από υλικά ανακύκλωσης» . Επίσης, την ίδια ώρα οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου από τις 10.30 έως 11.30 θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Φυτεύουμε τον κήπο μας».

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου από 9.30 – 13.30 στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου οι μαθητές του 10ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων θα συμμετάσχουν παίζοντας στο «Λούνα Παρκ

Ανακύκλωσης», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνικής Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την ιδέα της Ανακύκλωσης και θα εκπαιδευτούν για το είδος των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν.

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου από τις 10.00 – 11.00 οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου συμμετέχουν στη δράση «Αρωματίζουμε με φυτά το Πολιτιστικό Πολυλειτουργικό Κέντρο». Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δράσης τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Ας σώσουμε το καστανόδασος» , η οποία διοργανώνεται από το 20ου Δημοτικό Σχολείο.

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 11 το πρωί, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς θα πραγματοποιηθεί η Ενημερωτική συνάντηση «Ανακύκλωση στην πράξη». Τα παιδιά θα ενημερωθούν για τα οφέλη της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων. Θα γνωρίσουν με ποιους φορείς συνεργάζεται ο Δήμος Καλαμαριάς, που οδηγούνται όλα αυτά τα άχρηστα απόβλητα, που διαχωρίζουμε στο σπίτι και επιλέγουμε να μην πετάμε στους κοινούς πράσινους κάδους. Την ίδια μέρα στις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού θα δοθεί παράσταση Σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης οικολόγος». Πρόκειται για την ξεκαρδιστική παράσταση του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Στανίση η οποία έχει έντονο οικολογικό ενδιαφέρον και στόχο έχει να περάσει περιβαλλοντικά μηνύματα και να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου Σκιών για την αξία προστασίας του περιβάλλοντος.

Τέλος η Εβδομάδα περιβάλλοντος θα κλείσει το Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρες 9.30 – 13.00 στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν δύο παράλληλες ανοιχτές εκδηλώσεις. Η πρώτη στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού. Η πρώτη αφορά τη Δράση επαναχρησιμοποίησης «Δώστε στα ρούχα σας μια δεύτερη ευκαιρία και ελάτε να κάνουμε τέχνη» . Φέρνουμε τα χρησιμοποιημένα ρούχα και παπούτσια μας, τα πετάμε στον ειδικό κάδο, παίζουμε με παλιά υφάσματα και δημιουργούμε πρωτότυπες κατασκευές.

Η δεύτερη εκδήλωση αφορά έναν διαγωνισμό Graffiti. O Δήμος Καλαμαριάς και η East West Greece, καλούν τους καλλιτέχνες της πόλης να δώσουν το περιβαλλοντικό τους μήνυμα, μετατρέποντας τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων, σε «έργα τέχνης». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους του διαγωνισμού και να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 024 911 (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 8.00 -16.00). Για τον νικητή θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο.

Πηγή Δήμος Καλαμαριάς 

Στην αποτύπωση όλων των κτιρίων που βρίσκονται μέσα στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα έχουν προχωρήσει οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη οι δικηγόροι του δήμου ετοιμάζουν τις διοικητικές αποβολές για όλους τους καταληψίες μέσα στο χώρο. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η μελέτη για την περίφραξη όλου του πρώην στρατοπέδου και στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί άδεια από την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων.

Οι παραπάνω κινήσεις, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, είχαν προσδιοριστεί σε σύσκεψη που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή παραγόντων της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων, καθώς και της νομικής και αρχιτεκτονικής υπηρεσίας του δήμου. "Μετά από τα τρία αυτά βήματα, ο δήμος θα μπει στο στρατόπεδο για να πραγματοποιήσει τον καθαρισμό του και στη συνέχεια θα υπάρξει φύλαξη του χώρου. Επόμενος στόχος είναι κάποιες από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ "Παρά θιν αλός", του Δήμου Καλαμαριάς, να γίνουν φέτος, στα τέλη Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου, στο κέντρο του πρώην στρατοπέδου, στο δασάκι του Κόδρα και τους κοιτώνες" προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω ενέργειες για την αξιοποίηση του στρατοπέδου, ο δήμαρχος αναφέρει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση εκπροσώπων των υπηρεσιών του δήμου με στελέχη της Εφορίας Νεοτέρων Μνημείων και του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να αποφασιστεί ποια κτίσματα θα παραμείνουν και ποια θα κατεδαφιστούν.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Καλαμαριάς μελετά τις προβλέψεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη δημιουργία αστικού μητροπολιτικού πάρκου στην περιοχή, ενώ πρόκειται να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για όλο το στρατόπεδο. "Το σχέδιο αυτό θα καθορίσει και τις χρήσεις γης στα κτίρια, διαφορετικά οι σχετικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν δεν μπορούν να ενταχθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ" προσθέτει ο κ. Μπακογλίδης.

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Ιανουάριο εγκρίθηκε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει την παραχώρηση, στο Δήμο Καλαμαριάς, της χρήσης των εκτάσεων ιδιοκτησίας του υπουργείου Οικονομικών, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, για 99 χρόνια και χωρίς αντάλλαγμα. Συγκεκριμένα, παραχωρήθηκε, κατά χρήση, στο δήμο έκταση εμβαδού 203 περίπου στρεμμάτων, με στόχο την αξιοποίησή της με την ενσωμάτωσή της στον αστικό ιστό και την κοινωνική ζωή της πόλης, ως χώρου υπερτοπικού πρασίνου και αναψυχής.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή, σήμερα τα ξημερώματα, ο γνωστός κωμικός ηθοποιός, πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε γεννηθεί στις 7 Μαϊου 1940 στην Καλαμαριά. Υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα της Καλαμαριάς.

Περισσότερα από 600 άτομα όλων των ηλικιών έχουν προσυπογράψει το κείμενο που διακινεί η Επιτροπή με το οποίο ζητάει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την παραχώρηση του χώρου του Πρ. ‘Αλσους Νέας Κρήνης («Καπναποθήκες») στο Δήμο Καλαμαριάς για να γίνει κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και χώρος εγκατάστασης σχολείου.

Η Επιτροπή συνεδρίασε το Σάββατο 31 Μαρτίου έκανε απολογισμό της δράσης της και σχεδίασε τις δράσεις της μέσα στο επόμενο διάστημα, στις οποίες περιλαμβάνονται ήπιες δράσεις με σκοπό τη φροντίδα, τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου για εξυπηρέτηση των περιοίκων.

Την επόμενη ημέρα ,Κυριακή, τα μέλη της Επιτροπής έστησαν τον πάγκο τους μέσα στο χώρο, όπου διεξάγεται το «παζάρι» των «ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» και συνέχισαν τη συγκέντρωση υπογραφών!

Στα σχέδια της Επιτροπής είναι και ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς μέσα στο χώρο!

                                  Καλαμαρια, 2.4.2018

                                  Από το Γραφείο Τύπου

 

Η παρέμβαση μου έχει να κάνει με την άδικη και καθόλου τεκμηριωμένη απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΕΤΕΚ να μην ανοίξει φέτος την θερινή περίοδο το Remezzo chocolaterie, ένας υπέροχος χώρος που δίκαια χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης που προσφέρει στους θαμώνες ανεμπόδιστη θέα στην θάλασσα και στον πανέμορφο Όλυμπο που βρίσκεται στο βάθος.
Στην πραγματικότητα όλος ο χώρος του Remezzo είναι η ναυαρχίδα της ΔΕΤΕΚ, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την αξία του και να το αναπτύξουμε προς όφελος των πολιτών και της ΔΕΤΕΚ, ειδικά τώρα που πρέπει να δώσουμε αγώνα με νύχια και με δόντια για να παραμείνει όλο το Remezzo μέσω της ΔΕΤΕΚ στον έλεγχο του Δήμου και των πολιτών και να εξαιρεθεί από την ιδιωτικοποίηση.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν και το Remezzo αποτελεί ένα διαμάντι στα χέρια της ΔΕΤΕΚ, κάποιοι με “επιστημονικό” τρόπο υπονομεύουν κάθε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση. Τα οικονομικά δεδομένα για την περσινή πορεία του Remezzo chocolaterie, που ζήτησα και πήρα από το λογιστήριο καταδεικνύουν την οικονομική δυναμική του χώρου και τις τεράστιες δυνατότητες εάν βέβαια υπάρξει σωστή οικονομική διαχείριση της επιχείρησης.
Η λειτουργία του την περσινή θερινή περίοδο ήταν πολύ θετική, πέτυχε 92320 ευρώ συνολικά Ακαθάριστα Έσοδα μόνο μέσα σε 5 μήνες, άρα το επιχείρημα ότι δεν είναι βιώσιμη δεν ευσταθεί και το μεγάλο κόστος λειτουργίας είναι πρόβλημα κακής διαχείρισης. Οι δαπάνες μπορούν να κανονιστούν έτσι ώστε με ορθολογικό τρόπο και διαφάνεια να περιορίσουν το κίνδυνο να έχουμε ζημία.
Θα μπορούσε η επιχείρηση αυτή την θερινή περίοδο και με σχεδιασμό όλο το χρόνο να λειτουργεί ως self service με πολύ λιγότερο κόστος και βέβαια η αναλογία του διοικητικού κόστους που προστίθεται στο συνολικό κόστος της επιχείρησης δεν έχει σχέση με το πραγματικό διοικητικό κόστος της λειτουργίας του Remezzo chocolaterie. Το συνολικό λειτουργικό κόστος της ΔΕΤΕΚ θα υφίστανται και χωρίς τη λειτουργία του Remezzo chocolaterie και το μέγεθός του θα φαίνεται ακόμα πιο αδικαιολόγητο εάν δεν λειτουργήσει η επιχείρηση. Η δυνατότητα ετήσιας λειτουργίας του Remezzo chocolaterie θα μπορούσε να συνδεθεί με πολιτιστικές δραστηριότητες στον ίδιο χώρο αλλά και με το πλεονέκτημα που έχει να επικοινωνεί με την αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Remezzo που φιλοξενεί καλλιτέχνες και επισκέπτες. Ακόμη τα οικονομικά αποτελέσματα δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο της επιχείρησης, η ΔΕΤΕΚ ως δημοτική επιχείρηση του δήμου Καλαμαριάς πρέπει να έχει έναν κοινωνικό ρόλο πιο κοντά στα συμφέροντα των πολιτών. Στις αποφάσεις θα πρέπει να προσμετράται η δυνατότητα μας να προσφέρουμε δουλειά σε άνεργους συμπολίτες μας. Ακόμη θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τη θερμή επιθυμία πολλών συμπολιτών μας να δουν το χώρο ανοιχτό και να μπορούν να τον απολαύσουν. Νομίζω ότι ελάχιστη υποχρέωση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΤΕΚ είναι να αναζητήσει λύσεις για να ανοίξει το Remezzo chocolaterie και όλος ο χώρος του Remezzo. Αυτό θέλει πίστη σοβαρό σχέδιο και προσπάθεια. Στόχος μας πρέπει να είναι να ξαναζωντανέψουμε όλο το Remezzo, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να το έχουμε βιώσιμο, τη στιγμή που παραχωρείται στη ΔΕΤΕΚ δωρεάν χωρίς ενοίκιο. Και σαν δήμος Καλαμαριάς να έχουμε ενισχυμένα επιχειρήματα ότι το Remezzo μπορεί να γίνει πολυχώρος πολιτισμού και αναψυχής με βιώσιμη λειτουργία.

Αυτά όλα για να συμβούν πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για περισσότερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στην λειτουργία της ΔΕΤΕΚ. Να μην υποβαθμίζουμε συνεχώς το ρόλο το διοικητικού συμβουλίου, οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά. Θα πρέπει να γίνονται διαφανείς διαγωνισμοί για να πετυχαίνουμε τις χαμηλότερες τιμές βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τη βιωσιμότητα της ΔΕΤΕΚ. Ακόμη θα πρέπει να συνεχίσουμε την τεχνολογική αναβάθμιση της επιχείρησης που θα βοηθούν στον έλεγχο της ροής των εμπορευμάτων και της πληροφόρησης. Και βέβαια να έχουμε επεξεργασθεί ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα δίνει βιωσιμότητα και προοπτικη στη ΔΕΤΕΚ και θα καθιστά το Δήμο Καλαμαριάς πρωταγωνιστη στον έλεγχο του παραλιακού μετώπου.
(www.detek.gr)

Καργάκης Στέφανος
Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΤΕΚ
17/05/2018

 

Η ανακοίνωση:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς καταγγέλλει τη Διοίκηση του Δήμου και τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΡΕΚΚ) για την κωλυσιεργία που προκλητικά επιδεικνύουν για την έκδοση ψηφίσματος που έχει καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση και αφορά την καταδίκη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων που γενικεύονται και σχεδιάζεται να ξεπεράσουν τις 150 χιλιάδες.

   Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς έχει καταθέσει το ψήφισμα στις 18 Δεκέμβρη 2017 (!), έχει ζητήσει από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν θέση και έχουν περάσει περισσότερο από τρείς μήνες, και το ψήφισμα με διάφορες προφάσεις συνεχίζει να βρίσκεται ακόμα στα συρτάρια!

Την ώρα που οι εργαζόμενοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους κάτω από το βάρος των περικοπών των μισθών ή της ανεργίας καθώς και της άγριας φορολογίας των εισοδημάτων τους και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών για χρέη σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, η στάση των παρατάξεων στο Δήμο Καλαμαριάς, πέρα από δικαιολογίες, προφάσεις και υπεκφυγές, αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα συμφωνούν με τη βάρβαρη αυτή πολιτική που ξεσπιτώνει και τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες. Τονίζουμε ότι οι κατασχέσεις στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ και τους συνταξιούχους.

   Είναι ανήθικο, πρόκληση και ντροπή για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΡΕΚΚ) να κοροϊδεύουν εδώ και τρεις μήνες, χωρίς να έχουν το θάρρος να πράξουν το αυτονόητο, να απαντήσουν αν συμφωνούν ή όχι με το ψήφισμα.

   Το ίδιο ισχύει και για τη διοίκηση του Δήμου, που ενώ στα λόγια είπε ότι στηρίζει το ψήφισμα (ζήτησε μάλιστα χθες συγνώμη για την 3μηνη καθυστέρηση) , κρύβεται πίσω από το «κρυφτούλι» της ΡΕΚΚ για να το σαμποτάρει. Αν το στήριζε πραγματικά, το ψήφισμα θα είχε βγει την επόμενη μέρα, έστω και χωρίς ομοφωνία…

Με τις πρακτικές τους επιβεβαιώνουν ότι επί της ουσίας ταυτίζονται με τα συμφέροντα των Τραπεζών, γυρίζουν την πλάτη στην όποια προστασία υπήρχε μέχρι τώρα στην πρώτη κατοικία και δεν θέλουν να αρθρώσουν λέξη για το μόχθο και τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής των λαϊκών οικογενειών που γίνεται βορά των αρπακτικών.

Ο λαός στενάζει και ο Δήμος Καλαμαριάς «σφυρίζει αδιάφορα»!!

Δεν έχουν το θάρρος να καταδικάσουν ούτε καν φραστικά τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις όχι γιατί είναι άτολμοι αλλά γιατί, παρά τα λόγια, οι ίδιοι στηρίζουν απόλυτα τις πολιτικές αστικών κυβερνήσεων, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ που οδηγούν το λαό στη εξαθλίωση και τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Ζητούμε άμεσα να εκδοθεί το ψήφισμα.                                                               

Η Κυβέρνηση να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης

Άμεση ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο που θα κατοχυρώνεται το ακατάσχετο της πρώτης

κατοικίας των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Παρακάτω παραθέτουμε το ψήφισμα που καταθέσαμε.

1

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!