Δεν έχω καμία ανάμειξη με τη Δημοτική Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης, με αφορμή την παραπομπή του σε δίκη, με βούλευμα Συμβουλίου Εφετών, για συμμετοχή σε υπόθεση παράνομης είσπραξης διδάκτρων από γονείς παιδιών.
"Έμαθα ότι με καλούν σε ανάκριση των υπόθεση των δημοτικών παιδικών σταθμών έξι χρόνια αφότου έφυγα από το δήμο. Δεν έχω καμία ανάμειξη με τη Δημοτική Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών. Οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι αυτοτελή νομικά πρόσωπα, που έχουν διοίκηση, υπηρεσίες και ελέγχονται από το δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος παρευρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς δικαίωμα ψήφου, δεν έχει έλεγχο και δικαιοδοσία. Δεν έχω καμία ευθύνη απολύτως", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Οικονομίδης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης για υπόθεση απάτης -ύψους 710.000 ευρώ- με επίκεντρο τη Δημοτική Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών Καλαμαριάς.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, κατηγορείται για απλή συνέργεια σε απάτη, που φέρεται ότι τελέστηκε την περίοδο 2003-2008, κατά τη δημαρχιακή του θητεία στο δήμο Καλαμαριάς. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα καθίσουν και δύο πρώην διευθύντριες της Δημοτικής Επιχείρησης με την κατηγορία της απάτης και τέσσερις πρόεδροι (εκείνης της περιόδου) της Επιχείρησης, για ηθική αυτουργία στην απάτη.
Η υπόθεση αφορά δίδακτρα που κατέβαλαν γονείς για τη φοίτηση των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς που λειτουργούσαν υπό τη σκέπη της Δημοτικής Επιχείρησης.
Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, επρόκειτο για δίδακτρα, συνδεόμενα με υπηρεσίες «που στην πραγματικότητα παρέχονταν δωρεάν, καθώς ήταν επιδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ελληνικό κράτος και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, το σύνολο των διδάκτρων που εισπράχθηκαν «κατ' επανάληψη παρανόμως μέσω παραπλάνησης των γονέων», από τη Δημοτική Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών Καλαμαριάς, ανέρχεται, για την επίμαχη περίοδο, στο ποσό των 710.965,40 ευρώ. Σημειώνεται ότι για τον επί 11 συναπτά έτη δήμαρχο Καλαμαριάς, είναι η δεύτερη παραπομπή σε δίκη μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Είχε προηγηθεί άλλο βούλευμα του ίδιου Δικαστικού Συμβουλίου, που τον παρέπεμψε μαζί με τη σύζυγό του για ελλείψεις και ανακρίβειες στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλε μετά τη λήξη της δημαρχιακής του θητείας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, που οργανώνει την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου η Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας μέσα στις Φυλακές Διαβατών θα συμμετάσχει η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς» παρέα με τους έγκλειστους εκπαιδευόμενους .

Τα μέλη και οι φίλοι της ΡΕΚΚ θα ενημερωθούν για το ρόλο και τη λειτουργία του ΣΔΕ και θα προσφέρουν δώρα στους εκπαιδευόμενους.

Η εκδήλωση θα ηχογραφηθεί από την ΕΡΤ3 , η οποία θα παρουσιάσει και μουσικό πρόγραμμα.

Στη γιορτή θα διατίθεται και το βιβλίο με έργα των εκπαιδευομένων με τίτλο «Φυγής Ευκαιρία» , τα έσοδα από την πώληση του οποίου θα εξασφαλίσουν την προμήθεια γραφικής ύλης.

                                             Καλαμαριά, 18.12.2017

                                             Από το Γραφείο Τύπου

 

Την Παρασκευή (2.2) το μεσημέρι κλιμάκιο της ΡΕΚΚ αποτελούμενο από το Μανόλη Λαμτζίδη (επικεφαλής), Γαβριήλ Νίκο, Ιωάννου Πόλυ, Καργάκη Στέφανο (Πρόεδρο του Συλλόγου «Μπουμπουλίνα») , Κοτινά Μίλτο, Μυλωνίδη Νίκο (μέλη του Σ.Σ.) και Παπουτσίδη Παναγιώτη συναντήθηκε μέσα στη ΔΕΘ , έξω από την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου για να του παραδώσουν γραπτό υπόμνημα και να του μεταφέρουν το αίτημα των κατοίκων της περιοχής της Νέας Κρήνης, αλλά και όλων των κατοίκων της Καλαμαριάς για επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης της περιοχής των «Καπναποθηκών» Νέας Κρήνης ιδιοκτησίας του Υπουργείου στο Δήμο.

Ο Υπουργός παρέλαβε το υπόμνημα και δήλωσε ότι μετά την έκδοση απόφασης από τον Άρειο Πάγο, που θα αποφανθεί για την κυριότητα τμήματος της έκτασης η πολιτεία είναι διατεθειμένη να το αποδώσει στο Δήμο για να το χρησιμοποιήσει για το σκοπό που το προορίζει.

Δήλωσε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία που συστρατεύονται με τη δημοτική αρχή η παράταξη της αντιπολίτευσης και τα τοπικά κινήματα και αυτό ενισχύει σημαντικά την προοπτική επίλυσης του ζητήματος, καθώς εντάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης, η απόδοση των ελεύθερων δημόσιων χώρων στις τοπικές κοινωνίες.

Στο τέλος, ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ Μανόλης Λαμτζίδης χάρισε στον Υπουργό το βιβλίο με τίτλο «Κλειδιά Ελευθερίας», αποτελούμενο από ποιήματα και διηγήματα γραμμένα αποκλειστικά από έγκλειστους των φυλακών Διαβατών.

Η σαφής δήλωση και δέσμευση του Υπουργού θα δώσει αποφασιστική ώθηση στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι τοπικές συλλογικότητες και τα κινήματα της περιοχής, τις οποίες η ΡΕΚΚ θα στηρίξει αποφασιστικά.

Η ΡΕΚΚ πιστεύει ότι μόνο με δυναμική διεκδίκηση και όχι με «επιστολική αλληλογραφία» η διεκδίκηση των δημόσιων χώρων μπορεί να γίνει αποτελεσματική.

                                      Καλαμαρια, 4.2.2018

                                      Από το Γραφείο Τύπου

 

Η Καλαμαριά φόρεσε χθες βράδυ τα γιορτινά της. Μέσα σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με ήπιο κρύο αλλά και μεγάλη προσέλευση κόσμου, ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, άναψε τα χιλιάδες λαμπιόνια του μεγάλου φυσικού χριστουγεννιάτικου δένδρου που υψώνεται στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, δίνοντας το σήμα για την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Καλαμαριά.

Ο καιρός βοήθησε χθες βράδυ τους εκατοντάδες Καλαμαριώτες, να μαζευτούν από νωρίς, στην κεντρική πλατεία, η οποία φωτίστηκε και από τα χαμόγελα των παιδιών, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση της φωταγώγησης του δέντρου αλλά και τις μουσικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Στις 7 το βράδυ ανέβηκε στην εξέδρα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης ο οποίος μετά από τις ευχές και ένα σύντομο μήνυμα, μέτρησε αντίστροφα και έδωσε το σήμα για την εορταστική φωταγώγηση της πόλης.

«Οι γιορτινές αυτές ημέρες, αποτελούν μια ανάσα ξεγνοιασιάς και ανάπαυλας από τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε, διότι το ατομικό μας δίκαιο χάνεται μέσα στη συνολική κοινωνική και πολιτική μετριότητα που μας περιβάλλει. Με γνώμονα την Αλληλεγγύη και τον Πολιτισμό, ας δώσουμε στα φετινά Χριστούγεννα, τη γιορτή της αγάπης και της ανθρωπιάς, το πραγματικό τους νόημα, απλώνοντας το χέρι μας σε όλους όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

΄Ολοι μαζί ας κάνουμε το ταξίδι των Χριστουγέννων στη φανταστική χώρα των ωραιότερων παιδικών αναμνήσεων, όπου βασιλεύει η γαλήνη, η αισιοδοξία και η χαρά. Δικαιούμαστε ημέρες διαφορετικές από τη μελαγχολία που μας περιβάλλει. Ο φόβος και η απαισιοδοξία για τα μελλούμενα, μας κάνουν σκεπτικούς, κλειστούς στον εαυτό μας.

Οι εκδηλώσεις, που ετοιμάσαμε για εσάς αυτές τις γιορτινές ημέρες, δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά, αλλά δίνουν μια αφορμή σε όλους μας να ονειρευτούμε, συλλογικά, ξανά.

Η πρότασή μας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι ποιοτική ψυχαγωγία, με αληθινή διασκέδαση και μοναδικό στόχο αυτή η εμπειρία να είναι προσιτή σε όλους μας. Επιλέγουμε τον Πολιτισμό και την Τέχνη ως όχημα για να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης, χαράς και αισιοδοξίας, ελπίζοντας ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας. Η Καλαμαριά, αυτές τις γιορτινές ημέρες, γίνεται η λαμπρή πόλη της θετικής ενέργειας».

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε θερμά, όλους, όσοι εργάστηκαν και συμμετέχουν, στις φετινές γιορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου και ευχήθηκε υγεία, πρόοδο, αγάπη και το 2018 να είναι έτος δημιουργικό, παραγωγικό με ειρήνη και όραμα για μια καλύτερη ζωή.  

Αμέσως μετά οι παιδικές χορωδίες δύο σχολείων του 10ου και του 12ου , Δημοτικών Καλαμαριάς έψαλλαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα από 10 περιοχές της χώρας μας. Ακολούθησε η Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής με τους καλλιτέχνες, Μπαλιάκα Γιάννη (κλαρίνο), Παπαδοπούλου Κατερίνα (τραγούδι), Τάσο Μπαμπατζάνη (κρουστά) Θεοδωράκη Δημήτρη (βιολί) και Βασίλη Κασούρα (λαούτο και τραγούδι), οι οποίοι τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια απ΄όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Καλαμαριάς.

Νωρίτερα, πριν το άναμμα του δέντρου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου παιάνιζε στους δρόμους γύρω από την πλατεία Χριστουγεννιάτικες μελωδίες για να εισάγει τους πολίτες στο κλίμα της βραδιάς.

Η όλη ατμόσφαιρα της πλατείας θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από χριστουγεννιάτικο παραμύθι και θα ταξιδεύει στο χριστουγεννιάτικο κόσμο του, κυρίως τους μικρούς φίλους, που είναι άλλωστε οι βασικοί πρωταγωνιστές και οι επίσημοι καλεσμένοι. Η περιπλάνηση στα γραφικά και μοναδικά στολισμένα σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι του Αη Βασίλη, το σπίτι των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο, θα δίνουν στη διάρκεια των γιορτών την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να ψυχαγωγούνται, να εκπαιδεύονται και να απασχολούνται δημιουργικά.

           εκδηλώσεις στα σπιτάκια δράσεων

Παρασκευή 8/12 17:00 - 21:00
Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη ετοιμάζουμε λαμπερά αστέρια με την παιδαγωγό Μαρία Μιστιλίδου
Στο Ζαχαρόσπιτο ετοιμάζουμε κέικ μήλου με την παιδαγωγό Όλγα Μαρία Παπαγεωργίου
Στο Σπίτι των Ξωτικών φτιάχνουμε γιορτινά καδράκια από χαρτόνι της ανακύκλωσης με την εικαστικό Σταυριανή Κωτούλα

Σάββατο 9/12 11:00 - 15:00
Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη φτιάχνουμε μαγικές μπάλες για το δέντρο μας με την παιδαγωγό Χριστίνα Μόκα
Στο Ζαχαρόσπιτο ετοιμάζουμε υγιεινές μπάρες δημητριακών με την παιδαγωγό Όλγα Μαρία Παπαγεωργίου
Στο Σπίτι των Ξωτικών φτιάχνουμε ψηφιδωτές εικόνες από χαρτί με την συντηρήτρια έργων τέχνης Λίλη Σταμπουλή

Σάββατο 9/12 17:00 - 21:00
18:00 στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη
«Έρχονται Χριστούγεννα καιρός για παραμύθια», αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών από την Κατερίνα Κλεάρχου, με συνοδεία μουσικών οργάνων, εμπλουτισμένη με τραγούδια και μουσικοκινητικές δραστηριότητες
Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη ετοιμάζουμε καμπανούλες και πεφταστέρια
Στο Ζαχαρόσπιτο δοκιμάζουμε μια εύκολη συνταγή για πασταφλώρα
Στο Σπίτι των Ξωτικών φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες μαράκες με το «Εργαστήρι χωρίς σύνορα»

Κυριακή 10/12 11:00 - 15:00

Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη ετοιμάζουμε τα σκουφάκια των ξωτικών!
Στο Ζαχαρόσπιτο φτιάχνουμε καριόκες με την παιδαγωγό Όλγα Μαρία Παπαγεωργίου
Στο Σπίτι των Ξωτικών φτιάχνουμε την νεράιδα των Χριστουγέννων από ανακυκλώσιμα υλικά με την εικαστικό Σταυριανή Κωτούλα

Κυριακή 10/12 17:00 - 21:00

18:00 στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη
«Το πηγάδι των καλικαντζάρων»
, παράσταση καραγκιόζη με τον Γιάννη Χατζή. Ο καλλιτέχνης συμμετέχει αφιλοκερδώς
Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη ετοιμάζουμε φιγούρες από την οικογένεια του καραγκιόζη
Στο Ζαχαρόσπιτο φτιάχνουμε σοκολατάκια μόνο με 3 υλικά!
Στο Σπίτι των Ξωτικών ετοιμάζουμε όλοι μαζί ένα πρωτότυπο δέντρο με επαναχρησιμοποίηση πλαστικών καπακιών, με τη βοήθεια της συντηρήτριας έργων τέχνης Ευαγγελίας Πούλιου
20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»
«Δόξα εν υψίστοις», μουσική εκδήλωση.
     Συμμετέχουν οι:
   Xoρωδία 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς
    • Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου,
• Μικτή Χορωδία και Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαμαριάς.
    Διευθύνουν η Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου & ο Γιάννης Κούκας.
    Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου (θέσεις περιορισμένες)

Δευτέρα 11/12 17:00 - 21:00

Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη ετοιμάζουμε ξύλινους σελιδοδείκτες – ταρανδάκια με την παιδαγωγό Χριστίνα Μόκα
Στο Ζαχαρόσπιτο
νηστίσιμα κουραμπιεδάκια με την παιδαγωγό Όλγα Μαρία Παπαγεωργίου
Στο Σπίτι των Ξωτικών φτιάχνουμε ένα χαμογελαστό δέντρο, με το δημιουργικό βιβλιοπωλείο “Πράσινο σύννεφο”
20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»
«Χριστουγεννιάτικη νύχτα», με τη Νέα Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς. Συμμετέχουν οι “εν χορώ”. Πιάνο: Γιάννα Πολυζωϊδου Διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου (θέσεις περιορισμένες)

Τρίτη 12/12 17:00 - 21:00
Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη ζωγραφίζουμε με γκλίτερ και κόλλα με την εικαστικό Ελένη Τσιμίδου
Στο Ζαχαρόσπιτο φτιάχνουμε την πιο νόστιμη τριφτή μηλόπιτα!
Στο Σπίτι των Ξωτικών μαθαίνουμε πως να φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα δεντράκια με εφημερίδες και πηλό με τη βοήθεια της εικαστικού Σταυριανής Κωτούλα


Τα Σπιτάκια Δράσεων λειτουργούν:

Καθημερινές:17.00 – 21.00

Αργίες και Σαββατοκύριακα: 11.00-15.00 και 17.00-21.00

Παραμονές: 24/12 & 31/12: 11.00 – 15.00

orario

 

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς συμμετέχοντας στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων αυξάνει για την περίοδο των εορτών τον αριθμό των βιβλίων που μπορούν να δανειστούν οι χρήστες της. 

Από 5 Δεκεμβρίου έως και 22 Δεκέμβρη δανείζεσθε μέχρι δέκα (10) βιβλία μόνο από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς και με διάρκεια δανεισμού ενός (1) μήνα.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd