Με το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Παρεξήγηση», που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα ΡιSκο, συνεχίζονται την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ., στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», οι «Θεατρικές Πρεμιέρες». Η παράσταση θα επαναληφθεί το Σάββατο στις 9 μ.μ. και την Κυριακή στις 7 μ.μ.

Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Οικονόμου, τα σκηνικά της Ειρήνης Ατματζίδου, τα κοστούμια της Νάσιας Χάρη, οι φωτισμοί του Στράτου Κουτράκη. Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Τσόπας, βοηθοί φωτιστή: Σταματία Σαπατόρη, Νάσια Λάζου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αγγέλα Μπολέτση (Μάρθα), Λίλη Λαμπούδη (Μητέρα), Γιώργος Τσόπας (Υπηρέτης), Ορέστης Παλιαδέλης (Γιαν) και Έλενα Δαμίγου (Μαρία). Συμπαραγωγή: Αβέρτο Θέατρο-Θεατρική Ομάδα ΡιSκο.

Ένα έργο σύγχρονο και κλασικό, σκληρό, δραματικό, αληθινό, που έχει στον πυρήνα του οικογενειακές σχέσεις αγάπης και μίσους. Η νοσταλγία του εξόριστου γιού, του «ξένου», που επιθυμεί να ξαναβρεί την οικογένειά του, την πατρίδα του, θα φέρει σε σύγκρουση τη λογική και το συναίσθημα. Το σκοτάδι και το φως. Όλα τα πρόσωπα της τραγωδίας λειτουργούν αλαζονικά και ασυναισθήτως εγωκεντρικά και γι αυτό προκαλούν την ύβρη.

Ο γιος επιστρέφει στο σπίτι μετά από είκοσι χρόνια εξορίας. Η μάνα και η αδελφή του, που συντηρούν ένα πανδοχείο, έχουν ξεχάσει την όψη του. Αυτός, αδυνατώντας να βρει τις κατάλληλες λέξεις, δεν αποκαλύπτεται πριν τις «γνωρίσει». Εκείνες, απελπισμένες από τη ζωή, ασφυκτιώντας σε μια σκοτεινή και ανήλιαγη χώρα, όπου κανείς δεν χαμογελά, δολοφονούν τους μοναχικούς πελάτες τους για να τους κλέψουν. Αυτός κι η γυναίκα του έρχονται από την Αφρική, το φως και τη θάλασσα, εκεί όπου οι δύο γυναίκες ονειρεύονται να πάνε. Τέσσερα πρόσωπα, ήρωες μια σύγχρονης τραγωδίας, και ένα πέμπτο, βουβό, ενός αινιγματικού υπηρέτη, που «σκηνοθετεί» την εξέλιξη της δράσης.

Ένα έργο σε ένα σκηνικό, χωρίς πόρτες, χωρίς παράθυρα, χωρίς διέξοδο διαφυγής, με μια αναπόφευκτη είσοδο, αυτή της γέννησής μας, σ’ ένα κόσμο όπου το μοιραίο κυριαρχεί. Ένα έργο επαναστατικό, και κατά βάθος αισιόδοξο, γιατί περιέχει την ηθική της ειλικρίνειας. Εάν ο άνθρωπος θέλει να αναγνωρίζεται, πρέπει απλώς να λέει ποιος είναι. Αν σιωπά, ή ψεύδεται, ή λειτουργεί αλαζονικά, τότε πεθαίνει μόνος και το σύμπαν γύρω του βουλιάζει στη δυστυχία. Αντίθετα, αν μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, θα έχει βοηθήσει τους άλλους και τον εαυτό του να γίνουν καλύτεροι. Ένα σύγχρονο έργο, που μιλά για ένα σύμπαν όπου όλα συνωμοτούν για να εκτροχιάσουν τον ανθρωπισμό μας, σε μια Ευρώπη χωρίς ορίζοντα.

Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή-Σάββατο 9 μ.μ., Κυριακή 7 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ, άνεργοι, ατέλεια 5 ευρώ.
Το ταμείο του θεάτρου λειτουργεί Παρασκευή και Σάββατο 6-9, Κυριακή 5-7 (τηλ. 2310.458591).

Our website is protected by DMC Firewall!