Οι «Θεατρικές Πρεμιέρες» του Δήμου Καλαμαριάς αρχίζουν την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Η θεατρική ομάδα Beatniks παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Νταβίντ Λεσκό «Ένας άνθρωπος υπό χρεοκοπία». Επανάληψη το Σάββατο (24/1).

Πρόκειται για μια ελληνοϊταλική παραγωγή, ένα έργο σε εξέλιξη (work in progress) που, έχοντας κερδίσει μια καλλιτεχνική υποτροφία (artistic residency) στη Σαρδηνία, πρωτοπαρουσιάστηκε εκεί, σε μια πρώτη μορφή, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τώρα παρουσιάζεται στην Καλαμαριά η ελληνική πρεμιέρα, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Η σκηνοθεσία είναι του Φράνκο Μπονόμο, ο οποίος υπογράφει και τη διασκευή μαζί με τον Ευθύμιο Καλτσούνα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Κατερίνας Λιάκου, η επιμέλεια κίνησης της Μαριάνθης Ψωματάκη, η μουσική επιμέλεια του Μασιμιλιάνο Μπονόμο. Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπυρίδων Ξένος, Χρήστος Τανταλάκης, Δήμητρα Χαριτοπούλου.

Πρόκειται για την εξαιρετικά επίκαιρη ιστορία ενός ανθρώπου υπό χρεοκοπία, που μέσα από τη διαδικασία της κατάσχεσης χάνει σιγά-σιγά τα πάντα, τη δουλειά του, τα υπάρχοντά του, τη γυναίκα του. Αλλά τότε είναι που καλείται να ψάξει βαθιά μέσα του, να κάνει βήματα αυτογνωσίας, να εφεύρει μια καινούργια ζωή.

Στο πλευρό του, ένας «εντεταλμένος εκκαθαριστής», υπεύθυνος για την εξέλιξη της υπόλοιπης ζωής του, έρχεται σαν μεταμοντέρνος πνευματικός οδηγός για να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές, για να οργανώσει ένα σχέδιο αποκατάστασης.

Ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, «Ο άνθρωπος που συρρικνώνεται», γνωστό και από την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία, γίνεται ο απόλυτος σύμμαχος στη μοναξιά του ήρωα. Είναι ο προσωπικός του ηθικός οδηγός. Σε αυτό ένας άνθρωπος συρρικνώνεται κατά τρία χιλιοστά κάθε μέρα και πρέπει να προσαρμόσει τις ανάγκες του σε ένα περιβάλλον ολοένα και πιο εχθρικό, πιο απειλητικό. Δεν αρκεί να πεις stop και όλα να σταματήσουν, πρέπει να διστάσεις, να ξαναγυρίσεις, να ξαναγεννηθείς...

Ώρα παραστάσεων: 9 μ.μ. Το ταμείο του θεάτρου λειτουργεί Παρασκευή και Σάββατο 6-9 (τηλ. 2310.458591). Τις άλλες ώρες, πληροφορίες-κρατήσεις: 6947 266335. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.

Our website is protected by DMC Firewall!