Με το έργο του Παύλου Μάτεσι η «Εξορία», κλείνει την Παρασκευή, ο κύκλος των παραστάσεων με τίτλο «Νέα Πρόσωπα», που παρουσιάζουν οι τελειόφοιτοι του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς.

Οι παραστάσεις θα δοθούν την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»,με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η «Εξορία» είναι ένα σκληρό έργο μέσα από το οποίο ο συγγραφέας προσπαθεί να φωτίσει την ελληνική μεταπολεμική τραγωδία. Ο Παύλος Μάτεσις συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σε μια ενιαία γραμμή, για να μιλήσει για τη διαχείριση της ήττας και της νίκης, για το δίκαιο και την εκδίκηση και κυρίως για τη μνήμη, και όπως ο ίδιος γράφει «ο αγώνας ενάντια στη λήθη, είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία».

Η σκηνοθεσία είναι του Πάνου Δεληνικόπουλου και της Μαριλένας Κατρανίδου. Η δραματουργική επεξεργασία είναι της Κατερίνας Λιάτσου, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ανθής Μπουρνά, του Δημήτρη Γρηγορόπουλου και της Εμμανουέλας Κακκαβιά. Οι φωτισμοί του Νίκου Μαυράκη, και της Μαρίνας Κόντα.

Στο έργο παίζουν: η Αλίκη Ατσαλάκη, η Έλενα Βισέρη, η Ειρήνη Κυριακού, ο Πέτρος Παπαζήσης και ο Γιώργος Σοφικίτης.

Our website is protected by DMC Firewall!