Με στόχο την ανάδειξη των νέων καλλιτεχνών της πόλης μας, ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., θα παρουσιάσει έναν κύκλο παραστάσεων με τίτλο «Νέα Πρόσωπα», ο οποίος περιλαμβάνει θεατρικές δημιουργίες των τελειοφοίτων του Τμήματος Θεάτρου. 

Έτσι, αυτές τις μέρες θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» δύο νέες θεατρικές παραστάσεις, που θα παιχτούν δύο φορές η κάθε μία:


• Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 9 μ.μ., θα παιχτεί το έργο «Άκουσε ένα βαλς». Πρόκειται για μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση βασισμένη στη γνωστή κινηματογραφική τριλογία «Πριν» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ («Πριν το ξημέρωμα», «Πριν το ηλιοβασίλεμα», «Πριν τα μεσάνυχτα»), με θέμα την εξέλιξη μιας παράξενης ερωτικής ιστορίας που ξεκίνησε πριν από δεκαοχτώ χρόνια μέσα σ’ ένα τρένο και παραμένει πάντα ζωντανή και ανοιχτή σε ανατροπές.
Η σκηνοθεσία είναι του Buba Gabedava, η θεατρική μεταφορά της Αναστασίας Μπάρκα, το σκηνικό της Ελίνας Ευταξία, τα κοστούμια της Μαρίας Σαραφίδου και της Νάνσυς Κατράκη. Τους ρόλους των δύο εραστών ερμηνεύουν η Χρυσούλα Φλαμπούτογλου και ο Θανάσης Κριτσάκης.


• Θα ακολουθήσει, την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στις 9 μ.μ., η «Εξορία» του Παύλου Μάτεσι. Το σκληρό έργο του Μάτεσι αποτελεί μια απόπειρα να φωτιστεί η μεταπολεμική μας τραγωδία. Ο συγγραφέας συνδέει παρελθόν, παρόν και μέλλον σε μια ενιαία γραμμή, για να μιλήσει για τη διαχείριση της ήττας και της νίκης, το δίκαιο και την εκδίκηση, και κυρίως τη μνήμη, γιατί «ο αγώνας ενάντια στη λήθη, είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία».
Παίζουν: Αλίκη Ατσαλάκη, Έλενα Βισέρη, Ειρήνη Κυριακού, Πέτρος Παπαζήσης, Γιώργος Σοφικίτης. Σκηνοθεσία: Πάνος Δεληνικόπουλος, Μαριλένα Κατρανίδου. Δραματουργική επεξεργασία: Κατερίνα Λιάτσου. Σκηνικά-κοστούμια: Ανθή Μπουρνά, Δημήτρης Γρηγορόπουλος, Εμμανουέλα Κακκαβιά. Φωτισμοί: Νίκος Μαυράκης, Μαρίνα Κόντα.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!