Υπογράφει ο Θανάσης Γιώγλου

Γιορτή του Αγίου Δημητρίου αλλά και της Θεσσαλονίκης η 26η Οκτωβρίου…. Πόσοι χαρακτηρισμοί δεν έχουν δοθεί για την πόλη μας, αλλά και πόσα πανέμορφα τραγούδια δεν γράφτηκαν για τη «Νύφη του Θερμαϊκού»!...

 

Κάποια από τα «σκονισμένα» από το χρόνο τραγούδια, αλλά και κάποια πασίγνωστα, ακούστηκαν πριν από δυο χρόνια ακριβώς, σε ένα αφιέρωμα της εκπομπής «Εγώ, δεν έχω βγάλει το…ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm. To 2012 ήταν η χρονιά που συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Ακούστηκαν λοιπόν τραγούδια από τη δεκαετία του ’50 και τον ύμνο της πόλης «Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα» των Μανώλη Χιώτη και Χρήστου Κολοκοτρώνη με τη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη, μέχρι το 2012 και το «Θεσσαλονίκη πόλη μαγική» των Χρήστου Νικολόπουλου και Νίκου Αναγνωστάκη με τη Σοφία Παπάζογλου… Τραγούδια σπουδαίων λαϊκών – και όχι μόνο - δημιουργών, που εμπνεύσθηκαν από τη «Νύφη του Θερμαϊκού» και έγραψαν για αυτήν….

Our website is protected by DMC Firewall!