Τετάρτη 23 Αυγούστου
Big BanD(G)!
Συναυλία – σύμπραξη Φιλαρμονικών Ορχηστρών των Δήμων Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Εορδαίας και Καλαμαριάς


Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού(Δημαρχείο)   
Έναρξη: 20:00

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Εορδαίας
Αρχιμουσικός Αργύρης Σαλαγιώτης
Ιδρύθηκε το 1963, προσφέροντας από τότε δωρεάν μουσική παιδεία σε 90 και πλέον νέες και νέους της πόλης. Το ρεπερτόριο του 50μελούς μουσικού σώματος καλύπτει όλες τις μουσικές τάσεις, συμφωνική μουσική, σύγχρονες συνθέσεις, κινηματογραφική μουσική, Ελληνική μουσική, Τζαζ, Ποπ και Ροκ. Συμμετείχε σε Πανελλήνια και Διεθνή Φεστιβάλ Φιλαρμονικών. Έχει δώσει συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Νάουσα, Αμπελόκηπους, Πρέβεζα, Καστοριά, Σιάτιστα, Δράμα, Ζάκυνθο, ενώ το 2014, εκπροσώπησε τον Δήμο στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, από όπου απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Στις συνεργασίες της, ξεχωρίζουν εκείνες με τον τρομπετίστα της Ε.Λ.Σ. Γεράσιμο Ιωαννίδη, με το αμερικανικό κουϊντέτο χάλκινων “Millenium Brass” καθώς και με τη χορωδία της ΔΕΗ. Από το 2009 οργανώνει Φεστιβάλ Φιλαρμονικών.

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Αρχιμουσικός Νικόλαος Χρυσοχόου
Η Φιλαρμονική ορχήστρα πνευστών του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης αποτελείται από 70 εθελοντές μουσικούς και 20μελες φυτώριο. Κοινό χαρακτηριστικό των μελών της, η αγάπη και η αναζήτηση της μουσικής που έχει γραφτεί για ορχήστρα πνευστών.  Έχει λάβει μέρος στο Cultural Summer στη Σλοβακία και στην Ουγγαρία το 2011. Σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Oρχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, στη Ρουμανία (2009). Το καλοκαίρι το 2010 η Φιλαρμονική πραγματοποίησε 9ημερο σεμινάριο στο Χόρτο του Πηλίου υπό τη δ/νση του μαέστρου Γ. Χατζηνίκου. Το καλοκαίρι του 2012 κατέκτησε την 1η θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό Φιλαρμονικών Diffwinds festival στο Λουξεμβούργο. Το 2013 πραγματοποίησε αποστολή στη Βουλγαρία (Βάρνα, Φιλιππούπολη, Μπουργκάς, Πομόριε, Νεσεμπάρ) με σειρά συναυλιών και συνεργασία με την επαγγελματική Φιλαρμονική του Μπουργκάς. Το 2014 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών στο Zambrow της Πολωνίας. Το 2015 σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική των Καλαβρύτων πραγματοποίησε 5ημερο σεμινάριο ορχήστρας πνευστών υπό τη δ/νση του καταξιωμένου Ελβετού μαέστρου Denis Laile, καθώς και συναυλία-σεμιναριακή πρόβα στην Κέρκυρα σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική «Καποδίστριας». Το 2016 πραγματοποίησε στην Ερμούπολη της Σύρου 8ημερο σεμινάριο και συναυλίες σε συνεργασία με τον Γάλλο μαέστρο Thierry Abramovici, καθώς και 3ημερο Conducting master class και συναυλία υπό την δ/νση του παγκοσμίου φήμης μαέστρου Douglas Bostock. Έχει οργανώσει 10 Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών όπου έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 50 ορχήστρες πνευστών συνολικά.

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς
Αρχιμουσικός Γιάννης Κούκας
34 χρόνια έντονης και δημιουργικής προσφοράς συμπληρώνει εφέτος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς. Η θεσμοποιημένη αυτή έκφραση αφενός της αγάπης των δημοτών για τη μουσική, αφετέρου της αμέριστης συμπαράστασης της δημοτικής αρχής, γρήγορα αναδείχθηκε σε ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο. Η ορχήστρα με το φυτώριό της, παρέχει δωρεάν εξειδικευμένη μουσική μόρφωση, λαμπρύνει με την παρουσία της τις εκδηλώσεις του τόπου και προσμετρά πάνω από χίλιες συναυλίες και υπηρεσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

1111

 

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""</p>"</p>"

DMC Firewall is a Joomla Security extension!