ρεπορτάζ: kalamarianews

Συνέντευξη τύπου για το φεστιβάλ Παρά θιν’ αλός 2017 παραχώρησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, πλαισιωμένος από τη Μαρία Καλπίδου, υπεύθυνη Τύπου για το Δήμο Καλαμαριάς και την Αθηνά Τιτοπούλου, προϊσταμένη Τμήματος Πολιτισμού, την Πέμπτη 10 Αυγούστου στον πολυχώρο Remezzo.

Το φετινό φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 23 Αυγούστου έως 1 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει μουσικές, θεατρικές και εικαστικές εκδηλώσεις. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φιλοσοφία με την οποία ο Δήμος Καλαμαριάς αντιμετωπίζει το φεστιβάλ και η οποία αναπτύσσεται σε δύο κατευθύνσεις.

Στοχεύει στην εξωστρέφεια, συμπράττοντας με φορείς της πόλης, όπως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Επίσης, στοχεύει στην προσφορά ενός ποιοτικού πολιτιστικού προγράμματος για το ευρύ κοινό, το οποίο ωστόσο δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά και θα εξασφαλίζει δωρεάν είσοδο σε όλους. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς: «Φτιάξαμε ένα ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι θα το αγκαλιάσουν οι πολίτες. Ο κόσμος να έρθει να απολαύσει χωρίς να έχει το άγχος του αντιτίμου».

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, ο προϋπολογισμός του φεστιβάλ που μόλις ξεπερνά τις 70.000 ευρώ, είναι ένα λογικό κόστος που περιλαμβάνει ΦΠΑ, εργοδοτικές εισφορές και αμοιβές καλλιτεχνών και επιτρέπει την προσφορά δωρεάν εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σύμπραξη του Γιώργου Γάκη & the Troublemakers με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ένα πρωτότυπο εγχείρημα-συναυλία που θα παρουσιαστεί στο Κυβερνείο (Παλατάκι) την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου. Όπως επίσης για τη μουσικοχορευτική παράσταση του ΚΘΒΕ «Δεν σε ξέχασα ποτέ», του Λέοντα Ναρ, που θα παρουσιαστεί στο Κυβερνείο την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό, η συνεργασία με το ΚΘΒΕ θα έχει συνέχεια και το χειμώνα, στοχεύοντας να καταστήσει το Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» θεατρικό προορισμό ολόκληρης της πόλης.

Όσον αφορά το εικαστικό φεστιβάλ Πεδίο Δράσης Κόδρα, για δεύτερη συνεχή χρονιά υποστηρίζεται οικονομικά από το Δήμο Καλαμαριάς με στόχο να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ ως διοργάνωση υψηλής αισθητικής και καινοτομίας. Για αυτό το σκοπό αναμένεται η έκδοση ενός συλλεκτικού συγκεντρωτικού τόμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

parathinalos

parathinalos2

  <p> </p> <p> </p> <p>""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""</p>"</p>"</p>"

AfisaSynavlias 22

Το Θέατρο Σοφούλη, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παρουσιάζει τις παραστάσεις των θεατρικών του εργαστηρίων. Τον Ιούνιο γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το θέατρο και να πάρουν μια μικρή γεύση από τη ζωή του πολύβουου μελισσιού των εργαστηρίων που δεν σταματούν ποτέ τις δράσεις τους και να εγγραφούν για την επόμενη χρονιά.

Το Α΄παιδικό θεατρικό τμήμα, το οποίο αποτελείται από παιδιά 4 έως 6 ετών, παρουσιάζει την παράσταση "Το μήνυμα της αγάπης" την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 11.30 το πρωί. Πρόκειται για μια παράσταση που δημιουργήθηκε μέσα από τα μαθήματα, από αυτοσχεδιασμούς, προτάσεις και σκέψεις των παιδιών.

Σκηνοθεσία: Ιωάννης Τσότσος

Χορογραφίες: Τζώρτζια Βοριά

Μουσική διδασκαλία: Ελευθερία Μυτιλιού

Την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 11.30 το πρωί το Β’ παιδικό θεατρικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου του θεάτρου Σοφούλη παρουσιάζει την παράσταση "Τύμπανο, Τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα". Μετά από μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, χορού, κινησιολογίας και τραγουδιού ήρθε η ώρα να δείξει στο κοινό την δουλειά ενός χρόνου. Το τμήμα αποτελείται από παιδιά 6 έως 11 ετών.

Σκηνοθεσία: Μαρία Κεχρή

Χορογραφίες: Τζώρτζια Βοριά

Μουσική διδασκαλία: Ελευθερία Μυτιλιού

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 18.00 το εφηβικό τμήμα του Θεάτρου Σοφούλη παρουσιάζει το πολυποίκιλο ραδιοφωνικό μαγκαζίνο «Ερασταί του ραδιοφώνου», όπου το εκλεκτό μας κοινό θα την έχει τη χαρά να παρακολουθήσει ζωντανά στο στούντιο μεταδόσεως του σταθμού μας!

Δεκαέξι εξαίρετοι καλλιτέχναι θα παρευρίσκονται μαζί σας δια να βοηθήσουν στη ροή του προγράμματος μας, το οποίον περιλαμβάνει επίκαιρα εσωτερικού και εξωτερικού δελτίου ειδήσεων, αθλητικά και καλλιτεχνικά νέα, αλλά και την ομώνυμη στήλη μας, που όλοι αγαπούν και έχει προκαλέσει θραύσιν ‘’Ερασταί του ραδιοφώνου’’, όπου θα αναγνωστούν ερωτικαί επιστολαί των ακροατών μας προς την κα Μίνα!

Οι ηθοποιοί μας θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν, αλλά και θα δραματοποιήσουν χιουμοριστικάς σκηνάς! Μην τους χάσετε!

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου

Μουσική: Χάρης Γκατζόφλιας

Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη

Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Η ομάδα

Σχεδιασμός αφίσας: Ζωή Νυφιώτη

Οι εκλεκτοί μας ηθοποιοί:Στέφανος Αζιλαζιάν, Ναταλία Αλεξανδρή, Γεωργία Αμανατίδου, Βασιλική Αναστασίου, Άκης Αραμπατζής, Χριστίνα Γκιουζέλη, Βαλασία Δόγκα, Γιούλη Ευθυμίου, Δημοσθένης Μιχαηλίδης, Ζωή Νυφιώτη, Ειρήνη Πίσαρη, Αφεντούλα Ροδακοπούλου, Κωστής Σεμελίδης, Ζέτα Στίκου, Θανάσης Σφέτσος, Μαρία Φυσαράκη

Είσοδος ελεύθερη για γονείς και παιδιά

Θέατρο Σοφούλη

Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά

Πληροφορίες - εγγραφές: 2310423925

 

Στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”, περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα!

Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης. Τα σημεία των βιβλιοθηκών συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν δίκτυα. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες - μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μία απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το εμβληματικό Βαλλιάνειο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr.

Ιστοσελίδα διοργάνωσης:network.nlg.gr

Hashtag: #KE2017gr

Eπικοινωνία:

Ονοματεπώνυμο Πετρούλα Βόλτση

Βιβλιοθήκες Δήμου Καλαμαριάς (Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη, Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη, Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι, Παιδική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς, Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Κηφισιάς, Παιδική Βιβλιοθήκη Φοίνικα)

Τηλέφωνα2313314492 & 2310480916,2310456658, 230421752 & 2313314491,231331441323104349872310471250

e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://www.kalamaria.gr/lib/

Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς

Ανδρέα Παπανδρέου 35, Τ.Κ.55132, Τηλ.2313 314-413

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΙΟΥΝΙΟΣ

16 Ιουνίου, 10.00 -11.00 το πρωί

Γιορτή έναρξης

Πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις, έννοιες μπορεί να είναι ένα σημείο. Στη βιβλιοθήκη ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε, φωτογραφίζουμε διαφορετικά σημεία και φανταζόμαστε τις περιπέτειές μας αυτό το καλοκαίρι από σημείο σε… σημείο. Τέλος φτιάχνουμε το ημερολόγιο του καλοκαιριού με τις σημαντικές ημερομηνίες της βιβλιοθήκης.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Βασιλική Κάργα.

Για όλα τα παιδιά, με προεγγραφή.

19 Ιουνίου, 6.00 -7.00 το απόγευμα

Το ταξίδι μιας ιστορίας από σημείο σε σημείο, από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη

Μια ιστορία ξεκινά στη βιβλιοθήκη μας. Ταξιδεύει, ταξιδεύει…. και επιστρέφει ξανά στο σπίτι της.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Βασιλική Κάργα.

Για παιδιά 7 – 11 ετών, με προεγγραφή

 

19 Ιουνίου, 7.30 -8.30 το απόγευμα

Εργαστήριο emoticons.

Χρησιμοποιώντας σημεία στίξης, γράμματα και αριθμούς φτιάχνουμε εκφράσεις προσώπων.

Με τη Νικολέτα Παναγουλάκου, διακοσμήτιρα.

Για παιδιά 9-12 ετών, με προεγγραφή.

 

20 Ιουνίου, 11.00 -12.00 το πρωί

Σημείο ισορροπίας

Φτιάχνουμε κατασκευές που καταφέρνουν να ισορροπούν.

Με τη Δώρα Οικονομίδου, designer.

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή.

 

20 Ιουνίου, 12.30 -14.00 το πρωί

Τα αστέρια, σημεία στον ουρανό

Κατασκευάζουμε ένα μίνι πλανητάριο μέσα στη βιβλιοθήκη για να μπορούμε να παρατηρούμε τα αστέρια και τους αστερισμούς.

Με τη Σταυριανή Κωτούλα, συντηρήτρια έργων τέχνης.

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή.

 

21 Ιουνίου, 11.00 -12.00 το πρωί

Οι φάροι σημεία στη θάλασσα

Οι φάροι αφηγούνται ιστορίες τρικυμίας, καταιγίδων, ναυαγίων.

Με τη Μάρθα Χαριτίδου, φοιτήτρια παιδαγωγικού Α.Π.Θ.

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή.

 

26 Ιουνίου, 6.30 -7.30 το απόγευμα

Τα σημεία πάνω στο χάρτη

Φτιάχνουμε το υπόμνημα του αγαπημένου μας φανταστικού ή πραγματικού χάρτη.

Με τη Νικολέτα Παναγουλάκου, διακοσμήτρια.

Για παιδιά 6-12 ετών.

27 Ιουνίου, 11.00 -12.00 το πρωί

Τα σημεία επαφής στον ηλεκτρισμό

Φτιάχνουμε ηλεκτρικά κυκλώματα και δημιουργούμε σημεία επαφής.

Με τη Χριστίνα Αθανασοπούλου, μηχανικός.

Για παιδιά 9-12 ετών, με προεγγραφή

 

28 Ιουνίου, 11.00 -12.00 το πρωί

Σημεία στίξης

Τα σημεία στίξης παίζουν μαζί μας. Αφήνουν το κείμενο μόνο με τις λέξεις ή μπερδεύουν τις θέσεις τους. Μπορείς να καταλάβεις την ιστορία;

Με τη Χριστίνα Φωτίου.

Για παιδιά 9-12 ετών, με προεγγραφή.

28 Ιουνίου, 12.30 -13.30 το πρωί

Οι αναμνήσεις μας – σημεία της ιστορίας μας

Πάνω σε μια χρονογραμμή ποια είναι τα σημεία – σταθμοί της δικιάς σου ζωής.

Με την καθηγήτρια ξένων γλωσσών, Μίνα Γκρέκα.

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή.

29 Ιουνίου, 12.30 -13.30 το πρωί

Τα σημεία του ορίζοντα

Πώς ταξίδευαν τα παλιότερα χρόνια. Πώς χρησιμοποιούμε την πυξίδα.

Με την αργυροχρυσοχόο Μυρσίνη Μπεζουργιάννη

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή

ΙΟΥΛΙΟΣ

3 Ιουλίου, 6.30 -7.30 το απόγευμα

Σημεία συνάντησης – Λογοτεχνικές συναντήσεις από ζώο σε ζώο

Τα ζώα του δάσους βγήκαν από τις σελίδες τους και το ένα συναντάει το άλλο στα κόκκινα σημεία συνάντησης της βιβλιοθήκης.

Με τη Μαρία Τσάκα, φοιτήτρια παιδαγωγικό Α.Π.Θ.

Για παιδιά από 6-9 ετών, με προεγγραφή

4 Ιουλίου, 11.00 -12.00 το πρωί

Σημεία και τέρατα

Συναντήσεις με όλα τα τέρατα των παραμυθιών και των μύθων.

Με την Φανή Βλαχάβα, εκπαιδευτικό.

Για παιδιά από 9-12 ετών και εφήβους.

 

5 Ιουλίου, 11.00 -12.00 το πρωί

Το σημείο βρασμού.

Ένα εργαστήριο για τον θυμό.

Με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΕΛΠΙΔΑ». Ψυχολόγοι: Αναστάσης Μαυρομιχάλης & Μελετίδου Λουκία.

Για παιδιά 9-12 ετών και έφηβους με προεγγραφή.

10 Ιουλίου, 6.30 -7.30 το απόγευμα

Από σημείο σε σημείο

Ενώνουμε κουκίδες στο χαρτί και φτιάχνουμε εικόνες.

Με την designer Δώρα Οικονομίδου.

Για παιδιά 9-12 ετών, με προεγγραφή.

11 Ιουλίου, 11.00 -12.00 το πρωί

Παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούργια βιβλία της Καλοκαιρινής εκστρατείας

Από βιβλίο σε βιβλίο γνωρίζουμε τους ήρωες, τις περιπέτειες, τους τόπους.

Με την βιβλιοθηκονόμο Αντωνία Καρυδοπούλου.

Για όλα τα παιδιά, με προεγγραφή.

11 Ιουλίου, 12.30 -13.30 το πρωί

Σημεία των καιρών

Περιγράφουμε την εποχή που ζούμε. Πώς είναι το σχολείο, οι σχέσεις μας, οι φιλίες μας, η οικογένειά μας, η πόλη μας. Αυτά είναι τα σημεία των δικών μας καιρών.

Για παιδιά 9-12 ετών και έφηβους.

Με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων &Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΕΛΠΙΔΑ». Ψυχολόγοι: Μελετίδου Λουκία & Αναστάσης Μαυρομιχάλης.

12 Ιουλίου, 11.00 -12.00 το πρωί

Οι λέξεις ως σημεία

Ένα παιχνίδι αφήγησης και συγγραφής με αφετηρία τρεις λέξεις.

Με την βιβλιοθηκονόμο Άννα Δαφνοπούλου.

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή.

17 Ιουλίου, 6.30 -7.30 το απόγευμα

Το σημείο πήξης και τήξης

Οι πάγοι στο Βόρειο και το Νότιο Πόλο

Με την συντηρήτρια έργων τέχνης Σταυριανή Κωτούλα.

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή.

18 Ιουλίου, 11.00 -12.00 το πρωί

Η Χιονάτη και τα σημεία

Αφήγηση της ιστορίας με τον τρόπο της εικαστικού Warja Lawater.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Βασιλική Κάργα.

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή.

 

19 Ιουλίου, 11.00 -12.00 το πρωί

Από ποιο σημείο τράβηξες αυτή τη φωτογραφία;

Η έννοια της οπτικής γωνίας στη φωτογραφία και στις ιστορίες.

Για παιδιά 9-12 ετών και εφήβους.

Με την Καρολίνα Λουίτζι, εικαστικό.

 

24 Ιουλίου, 6.30-7.30 το απόγευμα

Όλοι βλέπουμε το ίδιο σημείο

Ένα εργαστήρι φιλοσοφίας για το σημαίνον και το σημαινόμενο.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Βασιλική Κάργα.

Για παιδιά 9-12 ετών και έφηβους με προεγγραφή.

 

25 Ιουλίου, 11.00 -12.00 το πρωί

Οι έξι τελείες στο σύστημα Braille

Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα γράμματα ενός διαφορετικού αλφάβητου.

Με την φοιτήτρια βιβλιοθηκονομίας, Αθανασία Λέσκα.

Για παιδιά 9-12 ετών , με προεγγραφή.

 

26 Ιουλίου, 11.00 -12.00 το πρωί

Ζωγραφική με κουκίδες

Στο ατελιέ του Ζωρζ Σερά.

Με την εικαστικό, Καρολίνα Λουίτζι.

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή

 

26 Ιουλίου, 12.30 -13.30 το πρωί

Οι σταθμοί ενός ταξιδιού που κράτησε 80 ημέρες.

Φτιάχνουμε το δρομολόγιο του Φιλέα Φογκ με ημερομηνίες και ώρες.

Με την αργυροχρυσοχόο Μυρσίνη Μπεζουργιάννη.

Για παιδιά 6-12 ετών.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

28 Αυγούστου, 6.30 -7.30 το απόγευμα

Από γράμμα σε γράμμα βρες τις λέξεις.

Τα γράμματα από τα ονόματα ηρώων και γνωστών φράσεων από βιβλία παίζουν κυνηγητό σε μια κόλλα χαρτί. Πιάσε τα και δέσε τα για να βρεις το νόημά τους.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Χριστίνα Γραμμενά.

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή.

30 Αυγούστου, 12.30 -13.30 το απόγευμα

Twister - ένα παιχνίδι με σημεία

Μια πρόκληση ισορροπίας και ευλυγισίας με χέρια και πόδια από σημείο σε σημείο.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Χριστίνα Γραμμενά.

Για όλα τα παιδιά, με προεγγραφή.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

 

4 Σεπτεμβρίου, 6.30 -8.00 το απόγευμα

Τα σημεία της πόλης

Βγαίνουμε βόλτα φωτογραφίζουμε και καταγράφουμε τα σημεία που ξεχωρίζουν στον χάρτη της πόλης.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Βασιλική Κάργα.

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή

 

7 Σεπτεμβρίου, 12.30 -13.30 το πρωί

Γλυκά και αλμυρά σημεία

Φτιάχνουμε μικρές στρογγυλές γλυκές και αλμυρές βούλες για να κεράσουμε τους επισκέπτες στη γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας.

Με τη συντηρήτρια έργων τέχνης Σταυριανή Κωτούλα.

Για όλα τα παιδιά, με προεγγραφή.

  

8 Σεπτεμβρίου, 11.00 -12.00 το πρωί

Γιορτή λήξης

Οι περιπέτειες των σημείων αφηγούνται τις ιστορίες τους στους επισκέπτες της βιβλιοθήκης.

Με την εικαστικό Μαργαρίτα Πατσίκα.

Για όλα τα παιδιά.

Φτιάχνουμε μικρές στρογγυλές γλυκές και αλμυρές βούλες για να κεράσουμε τους επισκέπτες στη γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας.

Με τη συντηρήτρια έργων τέχνης Σταυριανή Κωτούλα.

Για όλα τα παιδιά, με προεγγραφή.

 

Ενα πλούσιο διήμερο Μουσικών, Φωνητικών και Ορχηστρικών Συνόλων, διοργανώνει και θα παρουσιάσει το Σάββατο 3/6 και την Κυριακή 4/6  το Δημοτικό Ωδείο με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.
Διακόσιοι πενήντα και πλέον σπουδαστές του Ωδείου θα εμφανιστούν επί σκηνής του δημοτικού  θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 9 & Αργυρουπόλεως)  και θα παρουσιάσουν ενώπιον κοινού, έργα από την ευρωπαϊκή, την ελληνική και τη σύγχρονη μουσική,  στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των κύκλων μαθημάτων σε όλα τα τμήματα του Ωδείου.


Την πρώτη ημέρα (Σάββατο) η εκδήλωση αρχίζει  στις 18.30 μ.μ. με Μικρά Ρεσιτάλ και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν η Παιδική και η Νεανική Χορωδία, ενώ η βραδιά θα κλείσει με την Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων.
Τη δεύτερη μέρα (Κυριακή) στις 8 το βράδυ στην σκηνή του θεάτρου θα ανέβει η Συμφωνιέτα του Ωδείου για μια συναυλία με έργα σύγχρονης μουσικής.
Στη διάρκεια της συναυλίας θα ακουστούν έργα των: Χρήστου Βερνάρδου , Κώστα Κυριακίδη, Γιώργου Κυριακάκη, Δήμητρας Σιδερίδου, Δημήτρη Θαβώρη και Χαράλαμπου Ναβροζίδη.
 

Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται με σκοπό την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας και της καθιέρωσής της από το Ωδείο σε ετήσια βάση. Έτσι οικοδομείται μια αμφίδρομη σχέση της σύγχρονης μουσικής κουλτούρας τόσο με τους σπουδαστές του Ωδείου όσο και με το κοινό της πόλης, μία σχέση σπάνια και συχνά παρεξηγημένη. Είναι ένα ταξίδι από την ονειροπόληση, την παιδική αθωότητα και τη δημιουργία του Σύμπαντος έως και την σύγχρονη ματιά στην ποντιακή παράδοση. Δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι δύο από τους δημιουργούς ανήκουν στο δυναμικό του Δ.Ω.Κ. Την Συμφωνιέτα διευθύνει ο Αχιλλέας Καπλανίδης.

Η είσοδος είναι δωρεάν, μόνο όμως με την προσκόμιση της πρόσκλησης.
Για τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στο 2310 495 670

Τι συμβαίνει όταν μικροί μαθητές ονειρεύονται τον Μικρό Πρίγκιπα του
Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ να κατεβαίνει από το αστέρι του και να ανεβαίνει
στη θεατρική σκηνή με τους ίδιους ενσαρκωτές του έργου;
Το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καλαμαριάς
ξεκίνησαν πέρυσι να ζωντανεύουν την πολύ όμορφη ιστορία της παγκόσμιας
λογοτεχνίας που συγκινεί μικρούς και μεγάλους και κατάφεραν να
δημιουργήσουν μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση.
Ολοι αξίζει να δούμε την μοναδική προσπάθεια τους.Οι μαθητες
κατάφεραν να σχολιάσουν και να περιγράψουν καταστάσεις και
συναισθήματα φτιάχνοντας έτσι μια ενιαία δομή που περιέχει λόγο, ρυθμό, κίνηση και
μουσική.Μια παράσταση με πολλή ψυχή και αγάπη.
Αυτό που συγκινεί περισσότερο είναι ότι οι μικροί μαθητές θα ανέβουν στην
σκηνή του Θεάτρου Αλέξανδρος στις 15 Ιουνίου στις 20.00 το βράδυ
Φιλανθρωπικό σκοπό.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η εισφορά για την
ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με
Χρόνιες Ρευματοπάθειες θα είναι προαιρετική.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι είναι ο πρώτος Σύλλογος που αφορά
αποκλειστικά τα παιδιά με Ρευματικά νοσήματα και έχει έτος ίδρυσης το1989.
Σκοπός του είναι η ενεργός υποστήριξη των νοσούντων παιδιών και των
οικογενειών τους, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής
τους, καθώς και αξίωση από την Πολιτεία της βέλτιστης δυνατής περίθαλψης
και θεραπείας για κάθε πάσχον παιδί.
Σας περιμένουμε όλους...
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
site: www.sygopaa.gr

 

"""""""""""""""""""""""""""""</p>"</p>"

 

Λόγω καιρικών συνθηκών, το παιδικό φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς Παραθινούπολη αναβάλεται για το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο, 2, 3, και 4 Ιουνίου.

 

afisa parathinoupoli17

Περισσότερα Άρθρα...

Our website is protected by DMC Firewall!